Деинституционализацията в Пловдив продължава на 4 нови адреса, научи Plovdiv24.bg.В

...
Деинституционализацията в Пловдив продължава на 4 нови адреса, научи Plovdiv24.bg.В
Коментари Харесай

Ето къде ще строят нови центрове за настаняване на деца от домовете

Деинституционализацията в Пловдив продължава на 4 нови адреса, научи Plovdiv24.bg .

В момента Община Пловдив търси реализатор и съветник на нужното строителство и поправки по план " Изграждане на ефикасна обществена инфраструктура за даване на 7 нови обществени услуги в Община Пловдив “. Той е на обща стойност 2 391 600 00 лв. (с ДДС), финансирането е по Оперативна програма " Региони в напредък ".

Обектите, които би трябвало да се реконструират, с цел да дават новите услуги са следните: 

На ул. " Димитър Цончев " 11 ще се разкрият три центъра, предоставящи услуги в общността и фамилната среда - Център за социална поддръжка, Дневен център за поддръжка на деца с увреждания и техните фамилии и Дневен център за поддръжка на деца с тежки множествени увреждания и техните семейства;

Следващият обект се намира на ул. " Стоян Михайловски " 13. В две здания там ще се разкрият Център за настаняване от фамилен вид за деца с потенциал 12 места и Преходно жилище за деца от 15 до 18-годишна възраст;

Шестата услуга ще се разкрие на ул. " Петрова равнища " – там ще се реконструира постройка, която ще се пригоди за Център за настаняване от фамилен вид за деца с потенциал 12 места.

А седмата услуга е откриване на следено жилище, което ще бъде разположено в апартамент в " Тракия ". Планът е в него да бъдат настанени четирима младежи без увреждания на възраст от 18 до 21 години, напуснали институциите, ще им даде опция да се приспособяват към живота.

Продължителността на 24 месеца, крайният период е 29 януари 2020 година. 
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР