Дефицитът по външната търговия на Франция се е свил през

...
Дефицитът по външната търговия на Франция се е свил през
Коментари Харесай

Дефицитът по външната търговия на Франция се е свил през май

Дефицитът по външната търговия на Франция се е свил през май, защото износът на страната се е нараснал, сочат формалните данни на френските митнически управляващи, представени от ДПА.

Търговският недостиг на страната доближава 8,42 милиарда евро през май при 10,56 милиарда през април. Износът се е нараснал с 4,7 на 100 на месечна основа, а вносът - единствено с 0,4 на 100.

Междувременно " Банк дьо Франс " (Banque de France) заяви, че дефицитът по настоящата сметка на платежния баланс (индикатор в който влиза и интернационалната търговия - бел. ред.) на страната е намалял доста през май, до 0,7 милиарда евро, при 1,7 милиарда евро през април. Това се дължи на повишението на остатъка при търговията в бранша на услугите, се показва в известието. 

В бранша на услугите през май е регистриран остатък в размер на 4,5 милиарда евро. Дефицитът при търговията със артикули се е свил до 7,7 милиарда евро при 8 милиарда евро през април.

На годишна основа френският експорт се е повишен със 7,7 на 100 през май, а вносът е намалял с 1,1 на 100, отбелязва Българска телеграфна агенция. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР