Дефицитът на витамин В12 се проявява с множество симптоми. Неслучайно

...
Дефицитът на витамин В12 се проявява с множество симптоми. Неслучайно
Коментари Харесай

Как се отразява на тялото дефицитът на витамин В12

Дефицитът на витамин В12 се демонстрира с голям брой признаци. Неслучайно го назовават витамин на дълголетието. Той е нужен на човешкото тяло за естественото кръвообразуване и по-специално за образуването на еритроцити.
Изпълнява глава роля в стимулирането на метаболизма на въглехидратите и мазнините. Подобрява синтеза на протеини и спомага за превозването на кислорода. Ползите от него са безспорни.
Витамин В12 има антиоксидантно, антиалергично и противотуморно деяние. Той е незаместим за пациентите с хипертония, защото спомага за намаление на кръвното налягане.
Хората, които не страдат от дефицита му, са витални и енергични, нямат проблеми с кръвното, съня и храносмилателната система.

И назад - тези, при които има недостиг на В12, постоянно се оплакват от хронична отмалялост, нервност, загуба на паметта, световъртеж и бодърствуване. В напреднали случаи могат да се развият болести на сърцето, кръвоносните съдове, меланхолия и имунодефицит.
Често дефицитът на В12 поражда при небалансирана диета и вегетарианско хранене.
В тези случаи концентрацията на еритроцитите понижава, метаболизмът на мазнините и киселините се нарушава, действието на централната нервна система, стомаха и червата, се утежнява.
 10 признака на дефицит на витамин В12 (част II) 10 признака на дефицит на витамин В12 (част II)
Възрастта, методът, по който се храним и средата, в която живеем, играят значима роля в способността ни да абсорбираме значими витамини от...
Патологии на бъбреците и черния дроб, както и кръвни болести, постоянно се появяват в следствие от неналичието на витамин В12.
Други типични недоволства, свързани с недостига на витамина, са нервни сривове, нараснала отмалялост, унесеност, косопад и трошливост на косата и ноктите, суха кожа, изтръпване на крайниците и анемия.
С придвижване на възрастта също поражда недостиг на витамин В12. В случая той се свързва с понижено производството на избрани киселини в организма, което оказва негативно въздействие върху усвояването на този витамин.
В зрелост се предлага от време на време в допълнение да се приема витамин В12. Приемът му спомага за предотвратяване от конвулсии в краката, изтръпване на ръцете и нараснала раздразнителност.
Счита се, че дефицитът на витамин В12 отключва онкологични процеси. Ако не позволяваме недостиг в тялото ни, увреждането на ДНК ще бъде предотвратено.
 10 признака на дефицит на витамин В12 (Част I) 10 признака на дефицит на витамин В12 (Част I)
Възрастта, методът, по който се храним и средата, в която живеем, играят значима роля в способността ни да абсорбираме значими витамини от...
Една от теориите за рака поддържа тезата, че поради увреждането на ДНК се стига до необикновен клетъчен напредък.
За оптималното асимилиране на витамин В12 е належащо да се поддържа витаминен баланс. Тялото би трябвало да получава всички витамини от група В, фолиева киселина, витамини С, Е посредством уравновесено хранене.
Витаминните комплекси, в които е включен В12, разрешават в налична форма бързо да запълнят неналичията на този значим детайл в организма.
Те се одобряват за възстановяване на общото здравословно положение и попречване на доста болести. Задължителни са при потребност от повишение равнището на хемоглобина, както и за подсилване на кръвоносните съдове и сърцето, щитовидната жлеза, лекуване на възпалителни болести на устната лигавица и при съществуване на нервно безсилие.
Ако постоянно консумирате храни, съдържащи В12, ще се предпазите от куп здравословни проблеми. В най-големи количества той се съдържа в стриди, миди, телешки черен дроб, сьомга, скумрия, херинга, заешко, агнешко, телешко и свинско месо, яйца и прясно мляко.

Още от ЗДРАВЕ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР