Дефицитът на САЩ при търговията със стоки надхвърли 1 трилион

...
Дефицитът на САЩ при търговията със стоки надхвърли 1 трилион
Коментари Харесай

Дефицитът на САЩ при търговията със стоки надхвърли за пръв път 1 трлн. долара през 2021 г.

Дефицитът на Съединени американски щати при търговията със артикули надвиши 1 трилион $ през 2021 година за пръв път в историята на страната, защото икономическото възобновяване разреши на американците да закупят рекордно количество вносни артикули като играчки, мобилни телефони и домашен уреди, съобщи БНР.

За цялата минала година дефицитът при търговията със артикули набъбна до 1,08 трлн. $ по отношение на недостиг за 893,5 милиарда $ през миналата година, който тогава също беше рекорден.

Само в границите на декември стоковият недостиг се е нараснал с 3% до 101 милиарда $ от 98 милиарда $, като това беше най-голямото месечно нарастване в историята на Съединени американски щати.

Вносът на артикули в Съединени американски щати се усили през декември с 2% до общо 258,2 милиарда $, до момента в който износът набъбна с 1,4% до 157,3 милиарда $.

Бързото възобновяване на стопанската система на Съединени американски щати спрямо тази на множеството останали страни е в главната на този рекорден търговски недостиг, защото американците можеха да си разрешат да купуват през предходната година повече задгранични артикули за разлика от по-ограниченото търсене на американски артикули зад граница.

Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР