Дефицит на качествени имоти на добра локация за отдаване под

...
Дефицит на качествени имоти на добра локация за отдаване под
Коментари Харесай

Голям проблем с апартаментите под наем в София:

Дефицит на качествени парцели на добра локация за отдаване чартърен има в София, споделят брокери, написа Труд бг.

Когато на пазара се появи парцел в положително положение, който дава отговор на условията на множеството наематели и размерът на наема е рационален, за него има доста огледи и най-малко двама-трима претенденти, които желаят да го наемат.

Основният аршин на наемателите при избор на апартамент е обзавеждането – дали има нови мебели и домашен уреди, по кое време за последно е изработен ремонт и са боядисани стените. От голямо значение е и местоположението на парцела.

Студентите търсят жилища наоколо до образователното заведение. Затова най-често студентите търсят парцели в Студентски град и всички близки до него квартали – “Витоша ”, “Малинова котловина ”, “Дианабад ”, “Дървеница ”. Интерес от страна на студенти има и към жилища в центъра и необятния център на столицата.

Студентите най-често наемат или едностайни жилища или двама души си разделят наема за двустаен апартамент.

Много хора купуват парцели за отдаването им чартърен. Но преди да купят жилище е добре да се посъветват с брокер, който може да им каже какъв наем могат да чакат от съответния парцел.

Освен това хората, които считат да отдават парцел чартърен, би трябвало да плануват, че може да има месеци, в които няма да има наемател, а при пресмятане на предстоящата рентабилност да вземат поради и естествената обезценка на парцела.

Характеристиките на съответния парцел са от значително значение за какъв брой време може да бъде открит наемател и за какъв наем. Например наемателите в столицата избират най-вече централни, източни и южни региони. Наличието на огромна тераса е плюс за парцела, само че наемателите постоянно имат терзания към партерни и приземни етажи.

Когато апартаментът дава отговор на условията на наемателя, той бързо подписва договорка с хазяина. Но доста притежатели на парцели са станали взискателни към наемателите. Например някои избират наемателите да не са студенти, или пък не позволяват в парцела домашни любимци. Други пък желаят по-голям депозит като гаранция за обзавеждането в жилището.

Някои притежатели на парцели желаят да получат и няколко наема авансово. Но в тези случаи притежателите са гъвкави с условията си и могат да договорят изискванията с наемателя.

Например при условие за по-голям депозит заплащането му може да бъде разсрочено в границите на няколко месеца. Собствениците на парцели са подготвени да предложат по-добри условия на наемателите при сключване на по-дългосрочни контракти.

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР