Дефицит беше сценарий, после филм – истински, от тези, които

...
Дефицит беше сценарий, после филм – истински, от тези, които
Коментари Харесай

Мъжът на Нери пуска Дефицит

" Дефицит " беше сюжет, след това филм – същински, от тези, които ги прожектират на огромен екран. Филмът се снима в киностудия " Бояна " през лятото на 1989 година и доста хора смятаха, че няма да види бял свят. Бил доста самоуверен.

Досега подобен филм, занимаващ се с корупцията в " развитото социалистическо общество ", не беше юридически в България. Дефицит " излезе на екран в края на годината – броени дни след 10 ноември. Сега мненията бяха, че бил доста " мек ".

…Филмът се опитваше да опише за действителния и честен недостиг в България – някъде в средата на 80-те години. Случващото се тогава обаче заслужава внимание и през днешния ден – когато сме се отдалечили от оня интервал и доста хора са не запомнили или идеализират тогавашния живот. Изкуших се да опиша освен това, което бе в основата на кино лентата, само че и за още доста събития и хора, които си припомням прелестно ", споделя Евгений Тодоров.
Той е прочут ефирен публицист, драматург и режисьор. И един от най-четените блогъри у нас. Автор е на доста книги, измежду които трансформиралата се в бестселър " Особености на филибелийския темперамент ", " Наръчник на носталгика ", " Тайните писма до Бойко Борисов " и романите " Рекет " и " Рекет 2. Бардакът против страната ". Тодоров е създател и на неповторимата серия от пет документални книги " Запомнете Пловдив " – остарели истории, разказани от очевидци.

През 2023 година излезе " Книга за Нери ", отдадена на неговата брачна половинка Нери Терзиева. Сега " Хермес " показва " Дефицит ".
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР