Дефиницията за работеща прокуратура е да няма нито един човек,

...
Дефиницията за работеща прокуратура е да няма нито един човек,
Коментари Харесай

Кирил Петков: Този главен прокурор трябва да си ходи

Дефиницията за работеща прокуратура е да няма нито един човек, който да не може да бъде разследван. В България няма работеща прокуратура под управлението на този основен прокурор и той би трябвало да си върви. Това разяснява министър председателят Кирил Петков, откакто Йордан Цонев от Движение за права и свободи сподели, че държавното обвиняване е опънало чадър над предприемача Иво Прокопиев.

Цонев даде на премиера папки със сигнали, свързани с Прокопиев, които Петков да съобщи на прокуратурата и проверяващите органи.

„ Няма да има сигнал, който да бъде пренебрегнат от Министерски съвет, чудя се за какво вашият сигнал не отива непосредствено в прокуратурата, ние ще го вземем и ще го дадем, няма проблем, само че в случай че и вие имате проблем с българската прокуратура - това е наш общ проблем “, сподели Петков.

Цонев му отговори, че дава сигнала на него, а не на прокуратурата, тъй като във връзка с Иво Прокопиев Движение за права и свободи няма доверие в обвиняването, което по думите му е опънало чадър над предприемача.

„ Оправдателната му присъда на втората инстанция не беше протестирана от прокуратурата, а има всички учредения за това “, уточни Цонев по отношение на делото против Иво Прокопиев, някогашните министри Симеон Дянков и Трайчо Трайков и още трима души за продажбата през 2011 година на държавния дял в електроразпределителното сдружение EVN.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР