Дефиницията на термина интимна връзка, която вече ще присъства в

...
Дефиницията на термина интимна връзка, която вече ще присъства в
Коментари Харесай

Доц. Киселова за „интимната връзка“: НС се опита да уреди отношения, които не са част от правото

Дефиницията на термина " интимна връзка ", която към този момент ще участва в Закона за отбрана от домашното принуждение, провокира разнопосочни мнения.

 

" Ако съпоставим до момента съществуващите правни положения - лица, които са в брак или живеят в едно домакинство, то наред с тези хора, да се прибавят и връзки, за които в живота се употребяват най-разнообразни понятия - " вървене ", " гаджета ". И Народното събрание се опита да уреди връзки, които не са част от правото. Как може да се откри връзката в по-новите връзки сред двете, с цел да може, в случай че е упражнено принуждение от единия по отношение на другия, да получат засилена отбрана ", каза преподавателят по конституционно право доцент Наталия Киселова в студиото на " България сутрин ".

 

" Това беше подаване на ръка да се види, че би трябвало да има метод, по който да се откри. Иначе установяването е допустимо най-често със свидетелски показания, което е несериозно. Ако разбирането на хората е, че те са в трайна връзка, въпросът със периода беше непотребен. Те се стремят да дадат задоволително благоприятни условия на органите, които да стъпят на нещо правно съществуващо, с което да оказват помощ на жертвата. Но вместо да се предотвратят бъдещо принуждение, ще се стигне до спор дали е имало 60 дни ", добави доцент Киселова в ефира на Bulgaria ON AIR.

 

По думите ѝ, в случай че има сезиране за новите правила, то ще е през есента.

 

" В аргументацията за противоконституционност има два аргумента, на които може да се стъпи - единият е методът, по който беше призната смяната в границите на едно пленарно съвещание, а другата обосновка е дали тази формулировка може да се приложи като за лица от един и същи пол, които са във връзка. Не е неразрешено две лица от един и същи пол да бъдат във фактическа връзка. Там насилието и ревността е много по-жестока ", разясни преподавателят по конституционно право.

Тя напомни, че насилието може да бъде упражнено и от две лице по отношение на трето.

 

" Тук ще е въпрос на доказване дали единствено с едното или с двете лица по едно и също време третото лице има връзка, и дали третият човек в " любовния триъгълник " е съучастник или е помощник в насилието. Целта на законодателя беше да се получи отбрана, когато насилието още не е минало тези граници, когато към този момент става въпрос за закононарушение ", акцентира доцент Наталия Киселова.

 

Тя е на мнение, че не би трябвало да чакаме, че от момента, в който се сътвори Съветът, да се спрат всички форми на принуждение: " Домашното принуждение е едно от формите, изглеждаше, че ежедневно някъде някой бива наранен. Важно е образованието на чиновници на Министерство на вътрешните работи, с цел да разпознават мнимото от действителното принуждение. Има и много случаи на набедяване. "

 

Според нея това ще бъде съществено предизвикателство.

 

Доц. Киселова разяснява и тематиката с прекратяването на концесията на пристанище " Росенец ": " Народното събрание неточно, безусловно във всевъзможни несъгласия с правото за преустановяване на концесията във връзка с пристанище " Росенец ", употребява неприемливи думи и даде 7-дневен период на държавното управление да предприеме дейности. Премиерът сподели, че правителството е затруднено с прекратяването, тъй като не се приключва концесията, а се лишава. Отнемане при подписан пълноправен контракт е несъществуваща правна фигура. В този смисъл президентът сезира Конституционен съд, единствено че вместо да вникнат в детайлите на сезирането, те се концентрираха върху това чии ползи се пазят. "

 

Тя е безапелационна, че конфискуването на автомобил в интерес на страната, в случай че си пил или дрогиран, е на ръба, че даже и оттатък правото.

 

" Алинеята, посредством която се лишават транспортни средства, се чете погрешно, тъй като съдът е органът, който може да дефинира лишаване на недвижимо имущество, а не полицията или прокуратурата ", добави доцент Киселова.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР