Дефилето на Dior на Седмицата на модата в Париж във

...
Дефилето на Dior на Седмицата на модата в Париж във
Коментари Харесай

Dior представи защитно облекло за време на криза

Дефилето на Dior на Седмицата на модата в Париж във вторник бе в мрачни тонове, а дизайнерката Мария Грация Чиури съобщи пред Агенция Франс Прес, че акцентът ѝ върху съчетаването на " хубост и отбрана " е подобаващ за времето на война.

Колекцията е основана доста преди съветските военни да стартират да бомбардират Украйна предходната седмица.

Но защото моделите на Dior бяха облечени с разнообразни защитни средства - от подплънки за плещи до корсети с въздушни възглавници и топове, които приличаха искрено на бронежилетки, беше мъчно да не се направи връзка с новините от Източна Европа, разяснява изданието.
 Dior Gulliver/Getty Images
Дори преди спора в Украйна " светът към този момент беше във война ", сподели преди ревюто Чиури, артистичен шеф на Dior за дами.

" Коронавирус е друга форма на война. Всички ние преживяхме няколко доста сложни месеца ", сподели тя.

" В тези сложни времена доста се разсъждава върху това по какъв начин да се съчетаят хубостта, естетиката и отбраната. "

58-годишната италианска дизайнерка съобщи, че последните ѝ творения са ориентирани към намиране на механически решения, които да бъдат по-функционални за женските тела.

Те включват високотехнологична преправка на най-емблематичното създание на Кристиан Диор - сакото " Бар ".

В съдействие с италианската компания за аксесоари за мотоциклети D-Lab, новото яке има лична вътрешна отоплителна система, съчетана с подплънки, които му придават хиперсексуален, футуристичен тип.

" Дрехите сами по себе си са форма на отбрана... те ни успокояват. Този аспект участва доста мощно в това, което върша - прочувствена отбрана, както и отбрана в дословния смисъл на думата ", споделя тя.

Убедена феминистка, Чиури счита, че актуалната рецесия е следващото доказателство за н едостатъците на обществото, доминирано от мъже .

" Проблемът е културен и традиционен. Трябва да има повече дами на управителни позиции. Ще има по-малко войни ", споделя тя.

Предполагаше се, че есенно-зимните ревюта ще отбележат завръщането на Седмицата на модата в Париж към съвсем естественото положение, защото съвсем всички марки се върнаха към провеждането на обществени събития, откакто пандемичните ограничавания в Европа понижиха.

Войната в Украйна обаче я помрачи, а в понеделник уредниците направиха изказване, в което приканиха посетителите да изживеят ревютата " тържествено и в размисъл за тези мрачни часове ".
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР