Defender Antivirus защитава всички потребителски устройства от киберзаплахи(снимка: Microsoft) Microsoft пусна

...
Коментари Харесай

Microsoft пусна кросплатформен Defender Antivirus


Defender Antivirus пази всички потребителски устройства от киберзаплахи
(снимка: Microsoft)

Microsoft пусна ново кросплатформено приложение за киберсигурност Defender Antivirus, ориентирано към крайните консуматори. Антивирусът се отличава с банален надзорен панел и пази всички потребителски устройства от киберзаплахи едновременно.

От през днешния ден е наличен за клиентите на Microsoft 365 Personal и Microsoft 365 Family, които употребяват устройства с Windows, macOS, iOS и Android за взаимоотношение с облачната услуга. В взаимозависимост от устройството опциите на приложението може да се разграничават.

Така да вземем за пример, Defender за iOS и iPadOS няма антивирусна отбрана, само че дава други принадлежности за киберсигурност, в това число отбрана против фишинг. Версията на Defender за Android има вградена антивирусна отбрана, в това число инструмент за редовно сканиране за злонамерени приложения и отбрана против фишинг.

В Windows новото приложение главно работи като табло за ръководство, което не пречи на антивирусната стратегия, вградена в операционната система. Панелът на Windows Defender разрешава ревизиране на антивирусен програмен продукт на трети страни като Norton или McAfee и ръководство на сигурността на свързани устройства.
още по темата
Очаква се новото приложение да бъде потребно за консуматори, които желаят да защитят голям брой устройства, като управляват настройките за сигурност благодарение на елементарен надзорен панел.

„ Разширяването на нашето портфолио за сигурност с Microsoft Defender за физически лица е натурален и трогателен развой в нашата еволюция като компания за сигурност. Това е единствено началото. В бъдеще ще продължим да консолидираме новите отбрани в едно табло, в това число функционалности като отбрана от кражба на идентичност и сигурна интернет връзка ”, сподели Васу Джакал, корпоративен вицепрезидент по сигурността на Microsoft.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР