Дефектиралите дискове са четири, по-рано от другата седмица няма да

...
Дефектиралите дискове са четири, по-рано от другата седмица няма да
Коментари Харесай

Търговският регистър щял да заработи следващата седмица, но неясно кога точно

Дефектиралите дискове са четири, по-рано от другата седмица няма да бъде възобновен в цялостен размер Търговският указател . Не можем да се ангажираме с точна дата и час. Това съобщи шефът на Агенцията по вписванията Зорница Даскалова.
Даскалова увери, че не може да има измами поради казуса и уточни, че " се случва на всички ". До петък (17 август) щяло да има отчет какво ще се приема като надзор върху електронните системи, а " установяването на аргументите и анализите " занапред предстояло. Нямаме формален отчет за аргументите от поддръжката, реализирана от компания " Лирекс ", показа Даскалова. Дали има съзнателно виновност за хаоса, занапред ще се открива. Директорът на Агенцията по вписванията сподели и, че за всяка възобновена функционалност на регистъра незабавно щяло да бъде пускано прессъобщение.
На въпрос по кое време ще си подаде оставката , Даскалова отговори, че " в такава спешна обстановка за жалост съм нужна тук. Когато пристигна време за оставки, ще схванат всички – това е политическо решение ".
Попитана каква е тази поддръжка, за която бяха изхарчени 8 млн. лв. за надграждане на системи, шефът на Агенцията по заетостта разясни, че надграждането няма общо с поддръжката, а надграждането е спечелно от CNsys. Тя съобщи, че " милиони не са дадени ", тъй като надграждането още е в развой на осъществяване, а компания " Телелинк " е била само снабдител на съоръжение и то се употребява. Даскалова акцентира, че има бекъп на информацията и няма изчезнали данни. Тя сподели, че тече инспекция и не можело да се случи нищо .
Даскалова призна и, че чака завеждане на каузи поради повредата, само че " в качеството ѝ на правист " не очаквало " огромна успеваемост " на бъдещите каузи. Тя увери и, че в този момент програмистите и експертите работят добре, въпреки " да им виси по един служител на реда на главата ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР