Деескалацията с невоенни средства е основен наш приоритет, заяви премиерът„По

...
Деескалацията с невоенни средства е основен наш приоритет, заяви премиерът„По
Коментари Харесай

Кирил Петков: Ескалацията на напрежение между НАТО и Русия е реална

Деескалацията с невоенни средства е главен наш приоритет, съобщи министър председателят

„ По време на съвета за сигурност бях осведомен от службите, че ескалацията на напрежение сред НАТО и Русия е действителна. Ние гледаме на това като на съществено предизвикателство и следим на ежечасна база всички развития “, сподели министър председателят Кирил Петков пред Народното събрание по време на изключително съвещание, свикано от ГЕРБ-СДС, съобщи

Деескалацията с невоенни средства на напрежението сред НАТО и Русия е главен наш приоритет, сподели министър председателят.

„ България е и ще бъде виновен съдружник с предвидима позиция и никой не би трябвало да се упражнява по тази тематика “, сподели още Петков.

„ Нашата концепция е да не сме потребители на сигурност, а да сме градивни сътрудници и съдружници, да сложим армията като приоритет в нашата тактика “, сподели още Петков.

Пред депутатите той повтори, че ще се влага в българската войска и по този метод рецесията ще бъде употребена, с цел да се видят проблемите и къде тъкмо да се влага.

„ Ние сме уведомили нашите съдружници в НАТО, че могат да разчитат на нас както като съдружници, по този начин и като част от Европейския съюз. Следим ескалацията, работим за деескалация с всички дипломатически ограничения “, сподели Петков.

Той се обърна към депутатите, като им сподели, че се надява да схванат, че тази тактика е най-логичната.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР