Deep Robotics представи най-новата версия на своя интелигентен четириног робот,

...
Deep Robotics представи най-новата версия на своя интелигентен четириног робот,
Коментари Харесай

Deep Robotics представи Lite3: най-новото куче робот

Deep Robotics показа най-новата версия на своя образован четириног робот, Lite3, на Международната конференция по роботика и автоматизация (ICRA) в Лондон предходната седмица.

Има четири разнообразни модела в серията Lite3, като главният модел (Basic) е на цена от $2890.

Останалите три модела, Venture, Pro и LIDAR, са проектирани за научни проучвания и просветителни цели.

Deep Robotics, китайска компания, профилирана в създаването на четириноги роботи, се завърна с най-новото си куче робот, което е оборудвано да носи товар до 7,5 кг и може да работи до 90 минути с обсег от пет километра.

Според Deep Robotics, най-новият робот има 50% нарастване на въртящия миг спрямо модела Lite2.

„ Съединителният задвижващ модул с висок въртящ миг разрешава висока компактност, усъвършенствана непоклатимост на въртене и по-ниска консумация на сила “.

Lite3 разполага със система за ръководство в действително време на индустриално равнище с оптимизация на дълбочина и трикратно увеличена обща изчислителна мощ. Настройките на логаритъма вършат придвижването му по-гъвкаво и гладко.

„ Lite 3 може да изкачва стъпала с височина до 15 сантиметра, покрай настоящия най-много за четирикрак робот с неговия размер, и се движи с оптималната скорост от четири метра в секунда. Той може също по този начин да извършва хоризонтални и високи скокове, предни обръщания и други сходни сложни маневри “, споделят от компанията.

Най-новата технология е направена да бъде гъвкава и огромна, демонстрирайки отворена конструкция на модула.

Устройството може да бъде усъвършенствано, с цел да пасне на разнообразни модули като тези за кинематично позициониране в действително време, изкуствен интелект, обработка и други типове датчици, които могат елементарно да се прибавят.

Чрез своите интерфейси с разнообразни равнища (SDK, API), LiDAR (Light Detection and Ranging) и камера за дълбочина, автоматизираната навигация e още по-развита, като роботът може да стопира автоматизирано, да заобикаля трудности, има образно позициониране, 3D сканиране и други варианти.

Lite3 също има способността да открива верния път на сложни терени и да инициира незабавни избавителни задачи.

„ Lite3 има потенциал за ревизия на място, изключително по неравномерен терен след инциденти/природни бедствия. Основната цел на робота е да оказва помощ на хората в повтарящи се и рискови задания “, написа в прессъобщение на компанията.

Оборудван с комбинирана усъвършенствана подвижност и отворена модулна конструкция, Lite3 е планиран да служи за просветителни, проучвателен и новаторски развлекателни цели. Интелигентното куче може да извършва комплицирани придвижвания като предно превръщане посредством въвеждане на нови функционалности.

Според организацията по роботика, уважавани университети като Цинхуа, Пекин, Единбург и Лондонския академични лицей са приели потреблението на кучета роботи за проучвателен цели.

„ Въпреки че успяхме да подобрим техническите аспекти на Lite3, ние също по този начин успяхме да понижим цените, тъй че той да е по-достъпен за още по-широка група от евентуални консуматори “, споделя продуктовият управител в DEEP Robotics, Донгчин Дженг.

Други роботи от гамата Deep включват Jueying X20, който има потребен товар от 85 кг.

В момента серията е налична за предварителна поръчка на формалния уеб страница на DEEP Robotics.

Засега кучетата роботи от серията Lite3 се продават в разнообразни райони, в това число Азия, по-специално Япония и Южна Корея, Северна Америка, Западна Европа и Близкия изток.

Компанията ще стартира да доставя в цяла Европа през септември 2023 година и се надява да показа серията в Съединени американски щати през октомври.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР