Дедоларизята е една от най-нашумялите теми в икономическия свят в

...
Дедоларизята е една от най-нашумялите теми в икономическия свят в
Коментари Харесай

Поредна държава иска да зареже долара и да се присъедини към БРИКС

Дедоларизята е една от най-нашумялите тематики в икономическия свят напоследък и главен провинен за тази те

Президентът на Кения Уилям Руто изнесе тирада , в която прикани африканските страни да се откажат от щатския $ в интернационалната търговия. Забележките му получиха позитивен отговор от законодателите, защото Кения обмисля присъединение към БРИКС и приемане на различна валута. Руто акцентира, че потреблението на кенийския шилинг, тяхната локална валута, би трябвало да бъде желан вид за трансгранични транзакции сред африканските страни.

Президентът разясни, че не се опълчва на американския $, а по-скоро се стреми да предизвиква локалните валути, с цел да поддържа локалната стопанска система. Руто предложи щатският $ да се употребява за трансгранични транзакции, включващи Съединените щати, до момента в който другите страни би трябвало да правят транзакции с кенийския шилинг или със съответните си локални валути.

Руто акцентира, че Африканската експортно-импортна банка (Afrexim) създава платформа, която разрешава на африканските търговци да уреждат заплащанията, употребявайки локални валути. Следователно щатският $ може към този момент да не бъде част от процеса на разплащане сред африканските страни.

По думите на Руто:

Руто добави още:

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР