Дебютното участие на надпреварата в Далас в ATП календара прикова

...
Дебютното участие на надпреварата в Далас в ATП календара прикова
Коментари Харесай

Далас: Гирон поднесе изненада и отстрани водача в схемата!

Дебютното присъединяване на конкуренцията в Далас в ATП календара прикова присъединяване на локалните представители, като голям брой от тях взеха присъединяване. Във лидер на схемата се трансформира най-високоранкираният американец в ранглистата - Тейлър Фриц. Световният номер 19 доближи до четвъртфиналите, където се изправи против сънародника си Маркос Гирон. Срещата се трансформира в истински театър за феновете, които се любуваха на зрелищни удари примесени с голям брой обрати. Световният номер 70 показва темперамент и здрави нерви във значимите мигове, с цел да се поздрави с успеха след 6:4 3:6 7:6(3), отразявайки мачбол. Успехът носи на американеца и класиране към полуфиналите, където му следва да се изправи против младата вяра Дженсън Бруксби.

Първата част мина под абсолютния надзор на седмия подложен. Гирон с прецизни удари съумяваше да откри превъзходство в разиграванията, което му носеше бързи точки, с цел да може по-късно над половин час игра да запише откриващия сет на сметката си.

Фриц излезе с изцяло изменен тактически проект във втората част. Първият подложен опитваше да постанова надзор в размнята на удари, до момента в който изчакваше да му се отвори опция, с цел да изпрати неспасяем удар от форхенд. Световният номер 19 се показа чудесно и на сервис, давайки едвам три точки на противника си, което способства да се стигне до цялостен паритет в резултата.

В третата част станахме очевидци на най-хубавото от играта на двамата американци. Фриц успяваше с големи компликации да поддържа лидерската си позиция, като на няколко пъти съумяваше да пробие. Гирон не остана безразличен, като опитваше да затруднява оптимално своя конкурент и с положителната си игра на ретур не му позволяваше да се откъсне в резултата. По всичко личеше, че тайбрекът е разумният избор да реши изхода от дуела, откакто двамата отразиха мачбол и никой не беше близо да се съобщи. Световният номер 70 се базира на най-силните си приоми в дългия гейм и не изпусна насъбраната преднината, с цел да може след 2 часа и 23 минути да се поздрави с крайния триумф, хвърляйки бомбата на шампионата.

Sensational tennis from Marcos!
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР