Дебютният уикенд на Дюн“ в Северна Америка донесе 40.1 млн.

...
Дебютният уикенд на Дюн“ в Северна Америка донесе 40.1 млн.
Коментари Харесай

„Дюн“ събра 40 млн. долара в дебютния уикенд

Дебютният уикенд на „ Дюн “ в Северна Америка донесе 40.1 млн. $ от продажби на билети, привличайки огромен брой киномани да видят на огромен екран научнофантастичната епопея, режисирана от Дени Вилньов, макар че тя е налична и в стрийминг платформата HBO Max.

Warner Bros. пусна продукцията по едно и също време в кината и онлайн, откакто начерта сходна тактика за всичките си планове през 2021 година поради пандемията. Сред огромните въпросителни беше по какъв начин този метод ще се отрази на „ Дюн “, един от най-очакваните филми тази година, написа Fox Business.

Вилньов изяви недоволството си против решението. „ Силно имам вяра, че бъдещето на киното ще бъде на огромния екран, без значение какво споделя всеки аматьор от Уолстрийт “, разгласи той в изказване пред изданието Variety предишния декември.

На този декор Warner Bros. продължава да поддържа тезата, че следващата година ще се върне към извънредните кинопремиери. Засега „ Дюн “, чийто бюджет е 165 млн. $, бележи положителни резултати в Щатите по отношение на други хибридни министър председатели, задминавайки дебюта от 31.7 млн. $ на „ Горила против Конг “ от март.

Освен това филмът, който бе показан за първи път на кинофестивала във Венеция при започване на септември, към този момент е и в Китай, където през уикенда събра 21.6 млн. $.

Продукцията на Вилньов е вторият опит за екранизация на „ Дюн “ по епоса на Франк Хърбърт от 1965 година след версията на Дейвид Линч от 1984 година. „ Дюн “ на Вилньов приспособява единствено първата половина от първата книга от поредицата, а в основните функции са Тимъти Шаламе, Оскар Айзък, Ребека Фъргюсън, Зендая и Хавиер Бардем.

Най-добрият филм от предходната седмица – „ Хелоуин убива “, също имаше добър старт по кината макар стрийминга в Peacock. След като дебютира с 50.4 млн. $, ужасът потегли надолу с 14.5 млн. $ от продажби на билети през втората си седмица в Съединени американски щати.

Новият филм за сътрудник 007, който е финален за артиста Даниъл Крейг, „ Смъртта може да изчака “, се подреди на трето място с 11.9 млн. $ през третата си седмица. В международен мащаб филмът е донесъл над 525 млн. $ доходи.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР