Дебютира в А група едва 18-годишен с екипа на ЖСК

...
Дебютира в А група едва 18-годишен с екипа на ЖСК
Коментари Харесай

Черна Вест. Отиде Си Легендата На Локомотив Трайко Соколов

Дебютира в " А " група едвам 18-годишен с екипа на ЖСК в мач против Чардафон – Орловец (Габрово). Започва като титуляр в средата на терена с Тодор Колев и Ивайло Георгиев при загубата с 1:2. Като боец играе в Смолян. С пловдивския Ботев е притежател на Балканската купа.

" Треньорът, на който съм най-вече длъжен, е Данко Роев. Васил Методиев също беше извънреден треньор. Той имаше едно изключително качество – не държеше гарез. Носеше на подбив. Всички футболисти го обичахме ", призна преди време Соколов в изявление пред " Витоша нюз ".

Трайко беше съществена част от огромния отбор на Локомотив, който направи същински възторг в шампионата за Купата на УЕФА през сезон 1979/1980 и стигна до четвъртфинал, елиминирайки по пътя си Ференцварош, Монако и Динамо (Киев).

Шампион на България през 1978, бронзов медалист през 1979 и финалист за Купата на Съветската войска през 1975 и 1977 година

Има 4 мача за " А " националния тим. В евротурнирите има 12 мача и 1 гол. Бил е треньор на Локомотив (Сф), Чардафон (Габрово), Флориана (Малта). В продължение на дълги години беше управител в компанията " Сираков, Танев и ко ".

В последно време ходеше и дежурен пратеник на мачове от детско-юношеските шампионати. Един от уважаваните ни футболни ветерани. Беше главен уредник на детско-юношеския шампионат " Атанас Михайлов – Никола Котков ".

Екипът на Bradva.bg изрича най-искрените съболезнования към фамилията и околните на Трайко!
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР