Дебютът на Уимбълдън за третата ни ракета Адриан Андреев не

...
Дебютът на Уимбълдън за третата ни ракета Адриан Андреев не
Коментари Харесай

На косъм от мечтан дебют: Андреев имаше 2 мачбола, но допусна болезнена загуба на Уимбълдън

Дебютът на Уимбълдън за третата ни ракета Адриан Андреев не протече по претенции от всички ни метод, откакто младият ни съотечественик остана на една точка разстояние от успеха, само че в последна сметка напусна най-стария тенис шампионат още на старта в квалификациите. Българинът имаше сложната задача в откриващия си мач върху " свещената трева ", явяващ се негов първи формален конфликт на зелената настилка в кариерата, да се изправи против 13-ия подложен Майкъл Мо, който при започване на година повали Александър Зверев и доближи до третия кръг на Аустрелиън Оупън, като през днешния ден се потвърди и като войник, спасявайки два мачбола на третата ни ракета, с цел да го надвие в 3-часова борба с 6:4 3:6 7:6(4). 

По този метод дебютната демонстрация на тревни кортове за Ади не се ознаменува с триумф и за него следва завръщане към Чаланджър конкуренциите от идната седмица нататък, до момента в който пред международния номер 119 остават още два кръга до място в главната скица на Уимбълдън.

Началото на дуела, привидно предстоящо, бе съпроводено от повишен брой грешки в играта на Андреев, който опитваше да се приспособява оптимално бързо към зелената настилка и използваше сечени бекхенди в подготовката си за офанзиви, но грешките от ракетата му и неувереният втори сервис натежаха, при което американецът излезе напред с пробив при първата отмора. Постепенно българинът стабилизира представянето си от главната линия и все по-често бе в ролята на победител при по-дългите замени, само че за сметка на това отстъпваше съществено във връзка с извоюваните точки в по-късите разигравания, където в старанието си да е нападателен неистово пресилваше отиграванията си.

Същевременно международният номер 207 даже бе изправен пред угрозата за повторно да се раздели с подаването си, но отрази брейкбол, с цел да остави интригата жива, само че 13-ият подложен нито за секунда не позволи съмнение на начален удар и завоюва цели 85 % от точките при втория си сервис, което бе основополагащо за това да запише откриващия сет против името си.

С настъпването на втората част софиянецът очевидно към този момент закупи нужната рутина върху тревата и стартира все по-уверено да навлиза във вътрешността в корта при своите офанзивни акции, като експлоатираше плитките удари на съперника си и ги превръщаше в уинъри за актива си, с помощта на което поведе с пробив. Впоследствие обаче Ади не задържа равнището си на начален удар постоянно високо и инкасира редица грешки в завършващата фаза на играта си, довели до заличаването на задатъка му, но стремително младият ни съотечественик откликна позитивно на случилото се и подвигна оборотите, окуражаван при всяка точка от своя щаб, като посредством дълбочината във форхенда си принуди Мо да бърка и още веднъж се снабди с преимущество от пробив.

Родният ни гений образно показва с представянето си в идващите минути, че си е извадил изводите от по-рано в хода на конфликта, когато позволи рибрейк, като ловко пласираше сервисите си и собственоръчно си създаваше опция да нанесе завършващо отиграване от центъра на корта, при което остана невъзмутим във значимите моменти и изравни резултата в обособените сетове, изпращайки дуела в заключителната му фаза.

Световният номер 207 придвижи мощната си игра и на старта на решителната трета част, като продължи да е все по този начин настойчив в офанзивите си от своя дланов удар и нареждаше топките си наоколо до линиите, с което продуцираше голям брой провокирани неточности в представянето на американеца, чийто първи сервис също функционираше надалеч от оптималното и брейкът в актива на Адриан не закъсня. Скоропостижно 13-ият подложен излезе от самобитната дупка, в която се намираше през последния близо половин час игра, като повиши равнището на експанзия и активност в своите дейности, с цел да притисне нашенеца на ретур във фундаменталния пети гейм.

В него международният номер 119 взимаше рано топката с първия си удар и си осигуряваше опцията да задава темпото в разиграванията, която смяна в стила му го води до цели пет брейкбола, но българинът точно в основните обстановки запазваше нужното успокоение и разпростра капацитета на своя начален удар, както и да на страхотната си отбрана, с цел да оцелее в маратонското си подаване, траяло над 10 минути - 4:2. Този миг подейства извънредно вдъхновяващо за Андреев, който привидно закупи голяма доза самочувствие и скоропостижно си обезпечи два мачбола на личен сервис в десетия гейм, само че Мо точно в тези разигравания избра да рискува повече и решението му се ознаменува с триумф, заличавайки пасива на софиянеца.

Третата ни ракета не позволи да рухне душевен и стремително засвидетелства уменията си наоколо до мрежата, с цел да си завоюва точка за рибрейк, но до подобен не се стигна след страхотното сервиране на международния номер 119, който поведе с 6:5 и броени минути по-късно разполагаше с два мачбола при начален удар на българина, само че той остана невъзмутим и изпрати всичко да се взема решение в супертайбрек. Там всичко сторено в границите на тези три часа от страна на Адриан беше захвърлено от него с лека ръка, откакто той инкасира стремглав брой неточности от рутинни позиции и завоюва едвам четири точки, преди американецът да узакони триумфа си.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР