Дебютът на новите смартфони от серията Huawei Mate 60 имаше

...
Дебютът на новите смартфони от серията Huawei Mate 60 имаше
Коментари Харесай

Honor няма да разработва свои собствени мобилни процесори като Huawei – но ще създава спомагателни чипове

Дебютът на новите смарт телефони от серията Huawei Mate 60 имаше доста политизирана конотация, защото вътре в тях беше открит 7-nm мобилен процесор HiSilicon Kirin 9000S лична разработка, чието произвеждане компанията по някакъв метод започва под наказания. Марката Honor, която се отдели от Huawei поради тях, е подготвена да създаде лични чипове единствено в случай че става дума за каквито и да е спомагателни съставни елементи.

Това може да се съди по изказвания на основния изпълнителен шеф на Honor Джордж Джао Минг, представен от изданието South China Morning Post. Според него, MediaTek и Qualcomm доставят на компанията изцяло модерни и самодостатъчни мобилни процесори, тъй че просто няма смисъл да се харчат запаси за създаване на лични. Същевременно, Honor няма да се отхвърля от независимото основаване на спомагателни чипове.

Например, чипът C1, показан през март като част от серията смарт телефони Honor Magic5, беше употребен за възстановяване на качеството на връзката в 5G-мрежите и беше създаден без значение от компанията. „ Ние няма да създаваме лични системи на чип (SoC). Сътрудничеството на Honor с MediaTek и Qualcomm ни обезпечава достъп до най-хубавите чипове на пазара “ — изясни представителят на производителя на смарт телефони. Дългосрочното съдействие с тези разработчици на чипове ни разрешава да разчитаме на усъвършенстването на техните платформи, с цел да отговорим на потребностите на Honor, както разяснява и ръководителят на компанията.

Възнамерява ли Honor да създава лични мобилни процесори?

Основан през май тази година, отделът за разработка на съставни елементи на Honor в Шанхай неотдавна набра капитал, предизвиквайки клюки, че компанията има намерение да създава независимо мобилни процесори за своите смарт телефони. Производителят има пет такива подразделения в Китай, някои от които създават програмен продукт, технологии за предаване на данни и обработка на изображения. Марката Honor към този момент няма да се върне под крилото на Huawei, както означи ръководителят на последния, и в този момент те се считат за съперници.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР