Дебютът на женския отбор на Ямайка в бобслея на олимпийски

...
Дебютът на женския отбор на Ямайка в бобслея на олимпийски
Коментари Харесай

Треньорът ямайския отбор по бобслей напусна дни преди старта в Пьонгчанг

Дебютът на женския тим на Ямайка в бобслея на олимпийски игри е подложен под съществено подозрение поради проблеми в делегацията. По-малко от седмица преди стартовете в Пьонгчанг треньорът на отбора Сандра Кириазис напусна, тъй като ролята ѝ в щаба беше заменена.

Според BBC Кириазис, която е златна медалистка от Торино 2006 и сребърна от Солт Лейк сити 2002, е напуснала, откакто ямайската федерация е решила да я направи анализатор, вместо досегашния пост на старши треньор, който е заемала.

На всичкото от горната страна германката претендира, че е легален собственик на боба, с който тимът ще се състезава в Пьонгчанг. Така сега не се знае дали Ямайка ще може да взе участие в конкуренцията. Първият старт при дамите е на 20 февруари.

Президентът на федерацията на Ямайка по бобслей и скелетон Кристиян Стоукс е уверен, че двойката при дамите ще взе участие в Пьонгчанг и ще запише дебют в олимпийските игри. В изявление пред " Ройтерс " той даже атакува Кириазис и я упреква, че е имала " разрушително въздействие върху тима ".

Ямайка е постоянен участник в бобслея при мъжете. От игрите в Калгари през 1988 година насам карибската страна пропусна единствено един път да изпрати тим, като това се случи през 2006 година в Торино.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Пьонгчанг 2018 (164)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР