Дебютът на ИИ-асистентът Rabbit R1 е интересен момент в света

...
Дебютът на ИИ-асистентът Rabbit R1 е интересен момент в света
Коментари Харесай

Какво всъщност представлява ИИ-джаджата Rabbit R1 и защо всички са полудели по нея?

Дебютът на ИИ-асистентът Rabbit R1 е забавен миг в света на технологиите. Създаването му идва от желанието на основния изпълнителен шеф на Rabbit Джеси Лю да се върне към времето, когато потреблението на телефон беше просто и това разбиране се утвърждава, така бяха продадени 10 000 бройки от Rabbit R1, до момента в който Rabbit си бе сложила за цел да продаде към 500 устройства.

Трудно е да се отговори на въпроса какво тъкмо съставлява или прави Rabbit R1. Това не е смарт телефон (не точно) и не е просто гласов помощник като Alexa (въпреки, че ненапълно е). Ето какво тъкмо прави Rabbit R1, по какъв начин работи и дали може да размени смарт телефоните ни.

Какво е Rabbit R1?

Rabbit R1 е джобен помощник с изкуствен интелект с 2,88-инчов сензорен екран. Устройството, създадено взаимно с Teenage Engineering прилича уоки-токи или тамагочи със своя квадратен дизайн и блестящо оранжев цвят, който ускорява ретро чувството му. Той включва функционалности като камера, колело за ръководство, високоговорители и микрофони. Освен това има 4 GB памет, 128 GB място за предпазване и работи с 2,3 GHz процесор MediaTek и коства единствено 200 $.

Той е изненадващо лек и е единствено на половина по-малък от размера на iPhone 15. За разлика от iPhone 15 обаче, Rabbit R1 не разполага с приложения – вместо това можете да се свържете с приложенията на смарт телефона си. Работейки с Rabbit OS, R1 работи с Large Action Model (LAM) – модел с изкуствен интелект, който може да направлява интерфейсите на приложенията, с цел да извършва задания. Той реагира на гласови команди и е кадърен на действия като запазване на пътувания, ръководство на домашен задания и отговаряне на запитвания.

Според СЕО-то на Rabbit, задачата е да се предложи по-фокусирано и по-малко натрапчиво цифрово преживяване. Освен това със специфичния си режим на образование можете да научите „ зайчето “ по какъв начин да взаимодейства с избрани команди и той ще го прави и отсега нататък.

Всичко това се дължи на LAM в Rabbit R1, който е планиран да се приспособява, което му разрешава да се учи и да взаимодейства с нови приложения. Тази функционалност значи, че опциите на устройството могат да бъдат разширени оттатък авансово конфигурираните приложения, като се приспособяват към разнообразни потребителски интерфейси и функционалности. Този обучителен аспект покачва полезността на R1, трансформирайки го в повсеместен инструмент за редица задания.

Защо е Rabbit R1 толкоз известен и по какъв начин да се сдобиете с него?

Засега не можете. Както беше маркирано по-рано, Rabbit разгласи, че първичната партида от 10 000 бройки е разпродадена. Имало е даже втора партида, планувана за март, която също към този момент е продадена.

Част от бързата и неочаквана известност на „ зайчето “ се дължи на обстоятелството, че на доктрина то е предопределено да промени радикално метода, по който хората взаимодействат с технологиите. Една от огромните повтарящи се тематики на CES 2024 беше интернет на нещата (IoT), като доста компании се концентрираха върху интеграцията със съществуващите операционни системи като iOS или Android. Всеки стартъп и огромна компания желаят смарт телефонът ви да бъде обвързван с набор от технологии в дома ви, тъй че носталгичната елементарност на Rabbit R1 незабавно се трансформира в стръв.

Вижте този видеоклип на представянето на Rabbit R1, който е озаглавен „ iPhonе моментът за ерата на изкуствения разсъдък “.

Можете и да си спестите 200 $, защото механически магьосници са основали Rabbit R1 за смарт телефон, който може да разгледате като натиснете ТУК.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР