Дебютантът на пистата в кралския клас Йоан Зарко си изгради

...
Дебютантът на пистата в кралския клас Йоан Зарко си изгради
Коментари Харесай

Когато си световен шампион, а майка ти предупреди конкуренцията да внимава...

Дебютантът на пистата в кралския клас Йоан Зарко си построи име на нападателен водач, с който рядко едно съревнование в MotoGP е скучно. След един от последните кръгове – в Австралия – спортните костюми на Валентино Роси и Марк Маркес бяха нелеко деформирани от контактите, които двамата имаха с мотора на Зарко.

Преди надпреварата във Валенсия обаче майката на Марк Маркес помолила Зарко да внимава със сина, тъй като той бе на крачка от спечелването на международната купа и стартираше тъкмо пред французина.

" Неговата майка ми сподели през вчерашния ден „ " апелирам те, Зарко, карай по-кротко ". Аз към този момент се прибирах и бях със скутера си, а тя вървеше до мен и повтори молбата си. Казах " да, ще Ви послушам, не се тормозете. Но в последна сметка Марк даже я е слушал повече ", показа Зарко.



Осем обиколки преди финала Маркес съумя да изпревари трансформиралия се в водач Зарко, само че метри по-късно позволи неточност, тъй като се тормозил, че Зарко ще го удари. Той излезе отвън очертанията на пистата, само че съумя да овладее обстановката, върна се в колоната на пета позииция и в последна сметка стана първенец.
Гледайте онлайн всички стартове от сезон 2017 в MotoGP по Mtel Sport 1 и Mtel Sport 2 Снимка: ©Getty Images
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР