Дебют с гол, който освен това се оказва и много

...
Дебют с гол, който освен това се оказва и много
Коментари Харесай

От доставчик на хладилници до герой за "Милан": пътят на бразилеца Месиас

Дебют с гол, който също така се оказва и доста скъп за тима. С това достижение може да се похвали футболистът на " Милан " Жуниор Месиас, който в сряда вечер вкара при триумфа с 1:0 против " Атлетико " (Мадрид) като посетител.

С попадението си бразилецът запази очакванията на " росонерите " за продължение напред и присъединяване във етапа на елиминациите през пролетта.

Месиас прекара на терена в Мадрид единствено 25 минути и незабавно притегли вниманието към себе си. Основната причина е нетрадиционният път, който той извървява до това да бъде в един от най-успешните клубове в света.

От пета дивизия до Серия А

За живота и футболната кариера на Месиас (роден 1991 г.) не се знае доста преди 2011 година Бразилецът е част от школата на " Крузейро ", само че откакто навършва 20 години, не получава оферти за професионален контракт.

Така със брачната половинка и сина си заминавата за Торино, където от години живее неговият брат. Първоначално актуалният състезател на " Милан " работи като снабдител на хладилници, с цел да се устоя, а досегът му с футбола е в мачове на перуански емигранти в Торино.

Талантът му притегля внимание и някогашният състезател на " Торино " Ецио Роси му предлага да заиграе в аматьорския " Касале ". Тимът се състава в петото равнище на италианския футбол, в една от дребните районни дивизии. В " Касале " Месиас вкарва 21 гола в 32 мача през сезон 2015-16, а още на идната година отива в Серия Д (четвърта дивизия) в отбора на " Киери ". Там приключва с 14 гола в 32 срещи.

Изненадващо Месиас остава без тим през лятото и продължава да работи, а в края на 2017 година получава предложение от различен отбор в четвъртото равнище - " Гоцано ". За година и половина в скромния отбор вкарва осем гола в 51 срещи, печели промоция в Серия С и също по този начин си подсигурява трансфер в професионалния футбол.

" Кротоне " заплаща 400 хиляди евро за Месиас още през януари 2019 година и го праща назад в " Гоцано " за шест месеца. От сезон 2019-20 бразилецът заиграва в новия си отбор, с който влиза в Серия А през лятото на 2020 година В " Кротоне " футболистът вкарва 15 гола в 73 срещи, като девет от попаденията му са в италианския хайлайф.

Кариера като сън

През лятото " Кротоне " изпадна от Серия А, само че мощното показване на бразилеца и деветте му гола към този момент бяха привлекли вниманието на " Милан ". " Росонерите " вземат решение да подхващат обмислен риск с взимането му чартърен до края на сезона.

В началото физическото положение на Месиас не му разрешава даже да влиза в групата на отбора. Треньорът Стефано Пиоли желае да види прогрес от него преди да го включи в игра. На 3 октомври Меасиас получава дълго чаканата опция и играе 16 минути при успеха с 3:2 против " Аталанта ".

 От снабдител на хладилници до воин за
© Associated Press

След това обаче се контузва, като не беше играл до предишния уикенд. Бразилецът влезе на терена при загубата с 3:4 от " Фиорентина ", преди да пристигна дуела с " Атлетико ", в който вкара победния и доста значим гол в 87-ата минута.

" Това е най-важният миг в моята кариера. Но би трябвало да остана стъпил на земята, да се трудя. Критиките не трябва да ме обезсърчават, а похвалите не би трябвало да ме главозамайват ", сподели Месиас след дуела.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР