Дебитът на река Марица в Турция е спаднал до едва

...
Дебитът на река Марица в Турция е спаднал до едва
Коментари Харесай

Суша в Турция! Река Марица пресъхна

Дебитът на река Марица в Турция е понижен до едвам 48 куб. м/ч. на фона на засушаването вследствие на летните горещини, надвишаващи сезонните правила, оповестяват турски медии.
Прочетете още
Пресъхването на Марица е оголило подпорите на исторически мост и разкрива дъното на реката, която в този момент може да бъде прекосявана даже пешком, показва " Хюриет дейли нюз ". Според изданието става въпрос за невиждан спад в дебита на реката.

" Никога до момента не съм виждал Марица в това положение. В предишното хората преплуваха реката, а в този момент я прекосяват пеш ", разяснява Сечкин Зехир, представен от Българска телеграфна агенция.

Кемал Кълъч, притежател на ресторант в региона, откроява неотложността на напъните за запазване на водите в цялата страна.

" Ако бъдем малко по-чувствителни и виновни към потреблението на вода в Турция, това ще бъде от огромна изгода за бъдещите генерации ", показва той. 

Кълъч отбелязва, че даже посетителите на региона са били сюрпризирани от невижданата до момента панорама на оголеното речно корито и подпори на историческия мост.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР