ДЕБЕЛО ЧЕРВО (изпадане, у дете) – Нагрява се тухла и

...
ДЕБЕЛО ЧЕРВО (изпадане, у дете) – Нагрява се тухла и
Коментари Харесай

Рецепти на баба Ванга за болести, започващи с Д и Е

ДЕБЕЛО ЧЕРВО (изпадане, у дете) – Нагрява се тухла и се залива със студена вода. Слага се от горната страна вълнено парче плат. Когато температурата стане подобаваща, детето се слага да поседи върху кърпата, до момента в който тухлата изстине.

ДЕБЕЛО ЧЕРВО (изпадане, у дете) – Нагрява се бакърена тава и се обръща с дъното нагоре. Отгоре се поставя влажна вълнена забрадка. Когато температурата стане подобаваща, детето се поставя да седне върху кърпата.

ДЕБЕЛО ЧЕРВО (задържа се дълготрайно време модифицирана храна и не може да се изхвърля) – Да се стрият на прахуляк зърна от бяла дъвка, да се размеси със зехтин и по 2-3 пъти дневно да се взема по 1 с.л.

ДИАБЕТ (причина) – появява се след мощен стрес, нерешителност или доста неприятно прекарване.

ДИАБЕТ (детски, начална форма) – Да се съберат цветовете на бяла черница. Да се сварят и с водата да се облее детето.

ДИАБЕТ (детски, начална форма) – 10 кисели червени ябълки се сваряват в към 5 литра вода. Детето се облива с водата след изкъпване.

ДИАБЕТ (начална форма) – Да се пие запарка от къпинови връхчета

ДИАБЕТ (начална форма) – шушулки от зрял фасул, към 3 кг., се сваряват и отварата се пие по 1 ч.ч. заран на гладно.

ДИЗЕНТЕРИЯ – 1 стиска билка огнивче се вари в 1 литър вода към 10-15 минути. Пие се от водата по 1 кафена чашка единствено заран, 2-3 дни.

ДИЗЕНТЕРИЯ – Сварява се прясна дъбова кора с дължина към 10 см в 1 л. вода. Ври, до момента в който водата остане на половина. Когато изтине, се пие по 1 кафена чашка дневно на гладно. За деца – по 1 ч.л.

ДИСКОВА ХЕРНИЯ – Счукана остаряла керемида се смесва с 2 белтъка, 1 ч.л. счукан бял тамян и 1 ракиена ч. гроздова ракия. Намазва се вълнено парче плат и пластирът стои на кръста, до момента в който падне самичък.

ДИСКОПАТИЯ – Настърган балкански картоф се постанова на болното място за 1 нощ или се повтаря, до момента в който отмине болката.

ЕКЗЕМА – Букет горски цветя се сварява и с водата се облива болният.

ЕКЗЕМА – В 1 к.ч. алкохол за горене пуснете на върха на ножа салицил. Разбъркайте добре и мажете изуменото място 1-2 пъти дневно, до момента в който се използва цялото количество

ЕКЗЕМА – След изкъпване болните места да се намажат с памук, натопен в примес от 1 к.ч. олио и 1 к.ч. винен оцет.

ЕКЗЕМА – Изстисква се сокът от билката сапуниче и след положително измиване и разчистване със алкохол болното място се маже със сока.

ЕКЗЕМА – Да се изпекат до изгоряло 30 ореха. След това да се счукат на прахуляк и да се размесят с рибено масло, да стане като мас. Почистеното място се маже с него.

ЕКЗЕМА – Болният да се маже със примес от равни елементи грес и бензин.

ЕКЗЕМА (силна, на лицето, получена от нечисти бръснарски инструменти) – предложено на млад мъж, чието лице се зачервило, а след това се покрило с рани и струпеи. Ванга му споделила да вземе от реката чиста, фина тиня – една чаша – и да я смеси с една чаша сол. Да направи нещо като лапа на брадата и да преспи с нея една нощ. На другата заран, когато махнали калната кора, изпод се посочила чиста, бяла и успокоена кожа.

ЕКЗЕМА (детска) – Да се изкъпе с вода от сварен ечемик.

ЕКЗЕМА (водна, детска) – Във фурната на печката се изпичат до тъмнокафяво 3 ореха с черупките. След като изстинат, се скукват доста добре. Към тях се прибавя 1/2 лъжичка рибено масло. Почистено добре, мястото се намазва няколко пъти.

ЕКЗЕМА (на ръцете от перилни препарати и други химикали) – Всеки ден да се вършат хладки бани на ръцете, като във водата се разтваря 1 чаена лъжичка сода бикарбонат. Банята продължава към 15-20 минути. След това за десетина минути ръцете се потопяват в леко затоплен зехтин.

ЕКЗЕМИ – Много от разновидностите на екземата се лекуват, като се мажат след разчистване с течността, която се събира през месец май в брестовите шишарки.

ЕПИЛЕПСИЯ (младеж с припадъци, за който смятаха, че има епилепсия) – Ванга споделя, че има прищипнат нерв в резултат на рухване. Препоръча му да вземе платно, да го потопи в примес от зехтин, стопен восък и вощина и да залепи мушамата по продължение на целия гръбначен дирек – от врата до долу. Припадъците стопират.

ЕПИЛЕПСИЯ (детска) – Детето се къпе с вода от сварено горско сено, да спи на възглавничка, напълнена с горско сено.
Източник: iwoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР