Дебелите учебници може да бъдат разделени на две части. Това

...
Дебелите учебници може да бъдат разделени на две части. Това
Коментари Харесай

Разделят на две дебелите учебници


Дебелите учебници може да бъдат разграничени на две елементи. Това е една от ограниченията за олекотяване на ученическите раници, написа Стандарт.  Разглеждаме тази опция, сподели просветният министър Красимир Вълчев, отговаряйки на парламентарен въпрос за процедурата по изискванията и реда за оценяване и одобрение на познавателните книжки, учебниците и образователните комплекти.

Министърът сподели, че издателите имат опция да употребяват пълноцветен, двуцветен или едноцветен щемпел върху обемна хартия при съответните механически характерности, гарантиращи качеството.

Процедурата за учебниците е справедлива, а самите учебници се селектират посредством избора им от страна на учителите, сподели министър Вълчев. " Факт е, че едни издателства имат доста по-голям обсег на учениците и на паралелките, в сравнение с други ", призна Вълчев. Той обаче не е уверен, че селекицята ще е по-обективна, в случай че учебниците се правят оценка от чиновници в МОН.

" След диалог с издателствата, изпратих писмо до всички шефове на учебни заведения по никакъв метод да не одобряват спонсорства от издателства - каквито и да е дарове или участия в семинари. Констатирахме, че това по някакъв метод изкривява процедурата на учебно равнище и пречи на обективността ", разяснява просветителният министър.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР