Дебела котка, която живее на улицата, се превърна в най-популярната

...
Дебела котка, която живее на улицата, се превърна в най-популярната
Коментари Харесай

Дебела котка се превърна в най-голямата забележителност в своя град

Дебела котка, която живее на улицата, се трансформира в най-популярната туристическа атракция в полски град. 

Туристите, посещаващи средновековния град Шчечин, са заменили исторически забележителности и музеи с обиколка с Гацек, черно-бяла котка, предава Daily Mail, представено от Glasnews.

Шчечин, в северозападна Полша и покрай границата с Германия, предлага на посетителите обилие от туристически атракции, в това число замъка на померанския херцог и парка Kasprowicza. 

Шишкото, който даже има своя лична страница в Instagram и раздел в Гугъл Maps, ги надмина с съвсем съвършената си оценка от 5 звезди. Според локалните поданици Гацек, чието име на полски значи „ дългоух прилеп “, се появил за първи път на улица „ Кашубска “ в центъра на Шчечин преди 10 години.

Той стана прочут през 2020 година, откакто локалният новинарски уебсайт wSzczecinie разгласява видеоклипове с него. 

Говори се, че се е навъртал към туристи, които са го почерпили и са го хранели с лакомства - което го е предиздвикало да се трансформира в дебелата котка, която е през днешния ден. 

til that a stray cat in poland is a landmark on google maps
— -jos (@minusjos)
Според Notes From Poland, някои хора се тревожат за неговата сигурност и подлагат на критика тези, които са го предиздвикали да напълнее. 

Но наподобява „ Кралят на улица Кашубска “ е удовлетворен да живее в дървената си кутия пред магазин, чиито притежатели се грижат за него. 

Пред къщата му има табела, която приканва минувачите да се въздържат от глезене, когато спи, и да го нахранят с лакомство... или две, когато е на открито. 

Според локалните и туристите Гацек е „ фантастично хубав и великолепен човек “, само че има податливост да драска или краде храна, когато е в неприятно въодушевление.
                             
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР