Дебатите за насилието над жените и трафика на хора трябва

...
Дебатите за насилието над жените и трафика на хора трябва
Коментари Харесай

Цветанов: Дебатът за насилието над жените трябва да се проведе в парламента

Дебатите за насилието над дамите и трафика на хора би трябвало да се организират в Народното събрание и просветителната система. Има потребност депутатите да чуят по-добре за проблемите на тези хора. Дискусии би трябвало да има и в просветителната система.

Нека покажем неприятните образци на учениците, с цел да може предварителната защита против тези пороци да бъде култивирана у тях още в ранна детска възраст. Това съобщи ръководителят на Комисията по вътрешна сигурност и публичен ред Цветан Цветанов в границите на интернационалната конференция „ Сигурно бъдеще за дамите – несъмнено бъдеще за всички “ в София. Това оповестиха от пресцентъра на ГЕРБ.

Форумът се провежда от фондация „ Асоциация Анимус “ и се организира под патронажа на еврокомисаря по въпросите на цифровата стопанска система и цифровото общество Мария Габриел. Цветан Цветанов изнесе лекция в границите на панела „ Превенция и битка с насилието на дами – цялостна законодателна рамка и метод към самодейни политики “.

„ Преди години, в качеството си на министър на вътрешните работи, оглавявах Националната комисия за битка с трафика на хора. Много мои сътрудници и съграждани тогава имаха вяра, че колкото по-малко жертви сме имали, толкоз по-близко сме били до решаването на казуса. Това напълно не беше по този начин “, разяснява Цветан Цветанов.

Той уточни, че в битката с трафика на хора и насилието над дамите най-важно е идентифицирането на жертвите. По думите му откакто Комисията е почнала да ползва този метод, броят на жертвите внезапно се е нараснал.

„ Едва тогава осъзнахме какъв е действителният мащаб на казуса. Имаше и различен проблем. 95% от присъдите на насилниците бяха условни, от което нямаше никаква изгода. Завишихме наказванията, като оптималното стигна до 15 години затвор “, изясни ръководителят на Комисията по вътрешна сигурност и публичен ред.

„ За страдание в локалната власт няма задоволително предпочитание за построяването на локални комисии за битка с трафика на хора.Това е доста неприятно, тъй като на нас локалната власт ни е доста нужна. Те би трябвало да вършат непрестанно осведомителни акции, с цел да стигнем до фамилната среда. Всички знаем каква е ролята тук на възпитанието “, сподели още Цветанов и добави, че страната поддържа всеки един, който има смелостта да излезе и да опише своята персонална история, пропита с ужаса на домашното принуждение.

„ По значима обаче е предварителната защита. Трябва да достигнем до всички евентуални жертви. Да им подадем ръка, с цел да може на идната такава конференция съотношението на жертви и представители на институции да не е 80/20, а 50/50 “, акцентира той. /faktor.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР