Дебатите по първия вот на недоверие срещу кабинета Денков тръгнаха

...
Дебатите по първия вот на недоверие срещу кабинета Денков тръгнаха
Коментари Харесай

Вот на недоверие: Петков сравни ИТН и Възраждане с кабинета на Радев заради заплахите със студ и мрак

Дебатите по първия избор на съмнение против кабинета " Денков " потеглиха със скандал и груби намеци, откакто Тошко Йорданов от Има Такъв Народ и Искра Михайлова от " Възраждане " нападнаха ръководещите с изминал проект за изявленията на министрите.

Двамата депутати от опозицията твърдяха, че " опорките " изтекли ден по-рано в медиите.

Единственият уебсайт, който е разгласил сходен текст, е анонимният " Скандално.нет ".

Йорданов реши да изчете текста, като се подигра на " колосалния негодник ", който го е писал. В документа, чиято меродавност нито е доказана, нито е отречена, има по няколко насоки за тактиката, с която членовете на Министерски съвет да защитят работата си през последните 4 месеца.

" Съжалявам, че единственото, което успяхте да отговорите, са някакви комедийни изявления от Има Такъв Народ. Там има хора, които от дълго време вършат шоу, само че тук става въпрос за българската енергетика и за бъдещето на България. Ако нямате положителни решения и политики, с които българите да живеят по-добре, единствено употребявате страха на хората с вярата да извършите дребни предизборни лозунги ", сподели в отговор Кирил Петков.

Вотът на съмнение беше импортиран с подписите на " Възраждане ", Има Такъв Народ, Българска социалистическа партия и отделилия се от ПП-ДБ Радостин Василев, като в претекстовете му се изяснява по какъв начин от " неоспорим енергиен водач в Югоизточна Европа " България била с " пречупен гръбнак на стопанската система ". В текста на претекстовете се прави съпоставяне сред затварянето на блокове на " Козлодуй ", прекъсването на планове, които щяха да разширят зависимостта от Русия като " Южен поток " и " Белене ", и Зелената договорка на Европейски Съюз.

Основният мотив за вота е внасянето на териториалните проекти за обективен преход от кабинета " Денков " в Европейска комисия - нещо, за което министър председателят неведнъж повтаря, че е направено, с цел да не се изгубят парите за Стара Загора, Перник и Кюстендил по Плана за възобновяване.

В претекстовете се съдържат още закани за " риск от икономическа злополука " в " цели райони на Южна България ", както и до " демографски колапс в нашата страна " при бъдещо прекъсване на въгледобива в маришкия басейн.

Днес ще плашите гласоподавателите си още веднъж със мраз, мрак, високи сметки, както го правеше служебното държавно управление предходната година. Много от вас си служат с лъжи, подправени вести и внушения.

" Днес ще плашите гласоподавателите си още веднъж със мраз, мрак, високи сметки, както го правеше служебното държавно управление предходната година. Много от вас си служат с лъжи, подправени вести и внушения. Подозирам, че някои от вас съжаляват, че сме в Европейски Съюз. Подозирам, че други от вас биха се радвали, в случай че можеше да сме част от Евразийския съюз на Путин ", сподели Кирил Петков в изявлението си от трибуната.

" Да употребявате избор на съмнение в предизборна акция демонстрира политическа отпадналост. Ще се борим за хората в енергийния бранш, за чист въздух, за образовани деца, с цел да бъдем европейци първа класа, ще се борим за нашата татковина ", сподели още той.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР