Дебатите около Паметника на съветската армия в столицата се пренесоха

...
Дебатите около Паметника на съветската армия в столицата се пренесоха
Коментари Харесай

Общински съветници предлагат Димитровград да приеме ПСА, кметът не го иска

Дебатите към Паметника на руската войска в столицата се придвижиха и в Димитровград.
Всичко по тематиката: Демонтажът на Паметника на Съветската войска 72
Общинските съветници от " Алтернатива на жителите " оферират Музеят на социалистическото изкуство и паметникът от София да бъдат преместени в този град, като част от общ живописен и архитектурен отбор с творби на монументалното изкуство от епохата на социализма. Декларацията е изпратена до Народното събрание, министър-председателя и регионалния шеф на София. " Алтернатива на жителите " упорстват този документ да бъде гласуван на постоянното съвещание на общинския съвет в четвъртък.

Общинският консултант Иван Евлогиев разяснява:

" Паметникът на руската войска би се вписал напълно естествено в екстериора на Димитровград, защото самият Димитровград е един архитектурен монумент от времето на социализма и ние не би трябвало да преглеждаме паметниците като политически въпрос ".

По думите на кмета на Димитровград Иво Димов към този миг Димитровград няма да одобри Паметника на руската войска.

" Паметник на разединението, който аз не желая да пристигна в Димитровград. който град е знак на обединяването. Знаете по какъв начин е издигнат Димитровград - с пожертвователен труд на хора от цялата страна, тъй че още веднъж споделям към този миг тази тематика не е на дневен ред ".

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР