Дебатът за войната отново показа, че трябва да се говори

...
Дебатът за войната отново показа, че трябва да се говори
Коментари Харесай

Петер Сиярто: Войната трябва да бъде прекратена колкото се може по-скоро

„ Дебатът за войната още веднъж сподели, че би трябвало да се приказва повече за мир, тъй като голямото болшинство към момента приказва за война ", съобщи Петер Сиярто след неофициални срещи на европейските външни министри в Толедо, Испания.


„ Мнозинството е за продължение на въоръжаването “, добави министърът, представен от „ TVP World ”.

Този метод и предлагането на Европейски Съюз за разпределяне на 5 милиарда евро годишно за военна помощ през идващите четири години демонстрират, че " всички залагат на дълготрайна война ", продължи първият посланик на Унгария.

" За страдание още веднъж бях единственият, който се изрече срещу този метод. Не желаеме още четири години война, желаеме да я прекратим колкото се може по-скоро ", сподели Сиаро.

Според него Унгария е била подложена на голям напън да гласоподава за нов транш от 500 млн. евро за доставка на оръжия за Украйна и пакет от 20 милиарда $ за идващите четири години.

Това значи, че унгарските данъкоплатци ще би трябвало да платят 210 млн. евро, макар че " те въобще не са виновни за войната ", акцентира Сиярто.

Унгария отхвърля да разисква тези оферти, до момента в който Украйна не извади унгарската ОТП банк от листата на интернационалните спонсори на войната.

" Невероятно е, че от Унгария се чака да заплати милиони евро от своите данъкоплатци за въоръжаването на Украйна, а същата тази страна назовава банката със сметките на три милиона унгарци интернационален спонсор на войната ", съобщи Сиярто.

Унгарският външен министър засегна и тематиката с унгарското малцинство в Украйна, като твърди, че " напълно скоро ще стартира развой по " украинизацията " на към 15 000 възпитаници ".

Сиярто добави, че новите правила, които влизат в действие в Украйна, съставляват " съществено нарушаване на интернационалното право " и разгласи, че Будапеща ще прегледа този въпрос, когато през есента стартира оценката на кандидатурата на Киев за участие в Европейски Съюз.

Неведнъж украинските управляващи са се противопоставяли на сходни изказвания, определяйки ги изрично като погрешни и подвеждащи. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР