Дебатът за социалното измерение на Европа ще е приоритет по

...
Дебатът за социалното измерение на Европа ще е приоритет по
Коментари Харесай

Петков: Дебатът за социалното измерение на Европа ще е приоритет за европредседателството

Дебатът за общественото измерение на Европа ще е приоритет по време на Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз. Страната ни ще постави оптимални старания за постигането на прогрес в основните области, свързани със заетостта и обществената политика. Това сподели министърът на труда и обществената политика Бисер Петков Бисер Петков е министър на труда и обществената политика. Роден е на 6... към профила по време на работна сесия в границите на първата по рода си Социална среща на върха за обективни работни места и напредък в Гьотеборг, Швеция.

Домакини на форума са ръководителят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер Жан-Клод Юнкер е люксембургски политик. Жан-Клод Юнкер е роден на 9... към профила и министър председателят на Швеция Стефан Льовен. В събитието вземат участие ръководители на европейски институции, държавни и държавни ръководители на страни-членки на Европейски Съюз, обществени сътрудници. По време на форума Европейският парламент, Съветът на Европейски Съюз и Европейската комисия дружно ще разгласят Европейският дирек за обществени права.

По време на срещата бяха разисквани политиките за възстановяване на достъпа до трудовия пазар, основаване на обективни работни места, по-добри условия на труд и напредък. Министър Петков взе участие в работна полемика за ограничения за улеснение на прехода от едно работно място към друго.

Непрекъснатото повишение на квалификацията и уменията на човешките запаси и географската подвижност спомагат за бърз преход сред работните места. Социалните сътрудници също имат своето място в ускоряването на процеса посредством обезпечаване на практики, стажове, образование посредством работа в сходство с потребностите на бизнеса, уточни министър Петков. За лицата в неравностойно състояние, които постоянно са с по-малки шансове за намиране на работа, следва обаче да се оферират интегрирани услуги за претовареност и обществени услуги. Това е област, в която България интензивно влага през последните няколко години благодарение на Европейския обществен фонд, добави министърът на труда.

Петков акцентира, че за реализирането на бързи преходи на пазара на труда наред с образованието и професионалната подготовка, все по-голямо значение получават основните и личностните компетентности. Подкрепата за жителите на Европейски Съюз би трябвало да бъде ориентирана към обезпечаването на благоприятни условия за придобиване на „ точния” набор от познания, умения и компетентности, добави той.
Интегрираният пазар в границите на Европейския съюз слага нови провокации пред страните членки. Те са свързани със отбраната на правата на служащите и чиновниците. В тази връзка поздравявам самодейността за Европейски дирек за обществени права като отговор на нововъзникналите провокации, сподели още министър Бисер Петков.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР