Дебатът за ротацията в кабинета не е за постове. Това

...
Дебатът за ротацията в кабинета не е за постове. Това
Коментари Харесай

Денков пред немски вестник: Постовете в дебата за ротацията са от второстепенно значение

" Дебатът за ротацията в кабинета не е за постове. Това е от второстепенно значение. Става дума за гаранции и ясни процедури за заемане на основните позиции, които са от решаващо значение за демократизацията на България ", съобщи министър председателят Николай Денков в обстойно изявление за Франкфуртер Алгемайне Цайтунг, оповестено през днешния ден. Според Денков по-важният диалог е за идващите стъпки, с които да се обезпечена бистрота и върховенството на правото в България.
Прочетете още
В диалог с журналиста Михаел Мартенс, Денков дефинира като сполучлива първа стъпка поредицата от ограничения, които бяха подхванати през последните осем месеца, а точно: законодателните промени, смяната в Конституцията и антикорупционните закони. Той удостовери, че двете партии, част от това държавно управление, нямат различия по отношение на главните цели и проевропейското развиване на страната, само че не скри, че макар напъните на мандатоносителя, има закъснение: " Това би трябвало да се случи след обществено разискване и в границите на строго регламентирана процедура. По този въпрос се следи закъснение. Дебатът за ротацията в кабинета, който ще се организира през идващите седмици, не е за постове. "

Премиерът дефинира гарантирането на транспарантни процедури за заемане на основни позиции в регулаторите от решаващо значение за демократизацията на България и акцентира, че те са надалеч по - значими за договарянията от постовете в кабинета.

В изявлението озаглавено „ Победата на Русия не е в полза на България ", министър председателят Денков заяви, че 100-те бойни машини, които България съобщи, ще бъдат доставени на Украйна през идващите 2 седмици. Той напомня и, че България беше една от първите страни, които помогнаха на Украйна още при започване на войната и добавя: " Доставките на муниции в никакъв случай не са били спирани и не престават и до през днешния ден. Това се прави оценка високо от Украйна и нашите европейски сътрудници. "

През немското издание министър председателят напомни и отлични бюджетни индикатори на страната ни. " България е с второто най-ниско съответствие на обществен дълг измежду всички страни от еврозоната - към 22%. Бюджетният ни недостиг е под три % към този момент повече от 10 години. Единствено инфлацията ни към момента е малко висока, само че тя понижава и към този момент е втората най-ниска в Източна Европа. Всички прогнози, в това число тези на Европейската централна банка и Международния валутен фонд, плануват, че до края на годината ще осъществим критериите за присъединение и във връзка с инфлацията. "

На въпроса дали държавното управление няма да се разпадне преди влизането на страната в еврозоната, Денков дава отговор: „ Прибързано е да се позволява, че държавното управление ще се разпадне. Водим тежки договаряния, само че имаме сходни цели и участието на България в еврозоната е един от тях. "
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР