Дебатът за домашното насилие у нас е замърсен от теми-чучела

...
Дебатът за домашното насилие у нас е замърсен от теми-чучела
Коментари Харесай

Дебатът за домашното насилие замърсен, според Крум Зарков

Дебатът за домашното принуждение у нас е нечист от теми-чучела като джендъри, хомосексуални права и какво ли не още.  Това съобщи министърът на правораздаването Крум Зарков в студиото на Нова телевизия, ден откакто в Перник се случи. Тази заран стана ясно, че мъжът е бил с.

" Няколко са партиите, които приказват по тези въпроси. Според служебния министър на правораздаването Крум Зарков от години се знае какво би трябвало да се направи по въпроса с домашното принуждение и даже е импортиран законопроект. Законопроектът обаче в предишното национално заседание освен не беше признат, а, които нямат нищо общо със същината на тематиката.

" Българска социалистическа партия е най-гласовитата по тази тематика, което изобщо не ѝ прави чест ", разкритикува личната си партия Крум Зарков.
 И този парламент се скара по Истанбулската спогодба, третия пол и
И този парламент се скара по Истанбулската спогодба, третия пол и " скандинавски деца "

Депутатите от " Възраждане " се репликираха едни с други, само че и Българска социалистическа партия е срещу

Нужно е да се работи превантивно по въпроса, а не откакто е станало ликвидиране , както това в Перник през вчерашния ден.

" Трябва да се построи система, която да координира напъните на разнообразни органи - Министерство на вътрешните работи, Министерство на правораздаването, обществени грижи . Трябва допустимо най-бързо жертвата да бъде предпазена. би трябвало да се работи и с насилника. Трябва да се обърне внимание и на психологичното здраве в България. Нужно е да се управлява и притежанието на оръжие ", уточни той.
 Организации упрекват депутатите: Бездействието по закона за домашното принуждение е ликвидиране
Организации упрекват депутатите: Бездействието по закона за домашното принуждение е ликвидиране

Български фонд за дамите и Българска платформа - ЕЖЛ с позиции до партиите

Ако имате потребност от поддръжка:
0800 11 977 - Денонощна телефонна линия за професионална помощ на жертвите от домашно насилие 0800 18 676 - Безплатен номер за хора, потърпевши от принуждение на - платформа за на практика препоръки и подкрепа - група за поддръжка и взаимопомощ на дами, претърпели принуждение.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР