Дебатът за бъдещето на Европа продължава, заяви външният министър Екатерина

...
Дебатът за бъдещето на Европа продължава, заяви външният министър Екатерина
Коментари Харесай

Захариева: Интересът ни не е в нито един от 5-те сценария от Бялата книга

Дебатът за бъдещето на Европа продължава , съобщи външният министър Екатерина Захариева, която взе участие в съвещание на Външната комисия в Народното събрание. Тя бе изслушана за развиването на общоевропейския спор по отношение на Бялата книга за бъдещето на Европа.

На съвещанието е разисквана и вероятността на Р Македония като съдружник в НАТО след срещата на външните министри на Пакта, сподели тя.

 Европейска комисия излиза с Бяла книга за бъдещето на Европейски Съюз след Брекзит
Европейска комисия излиза с Бяла книга за бъдещето на Европейски Съюз след Брекзит

Предлагайки четири или пет на практика " пътеки за обединяване "

Захариева напомни, че ръководителят на Европейския съвет Доналд Туск упорства за по-чести лидерски диспути по тази тематика .

Председателят на Европейска комисия Жан Клод Юнкер през септември изложи шести сюжет към петте в Бялата книга. Това не е нещо ново, сподели тя.

Българският разбор демонстрира, че нито един от изложените 5 сюжета по Бялата книга не подхожда на ползите на България, сподели Захариева. Тя изясни, че нашият интерес е за по-силна, по-обединена, по-солидарна и по-интегрирана Европа, която взема решение по-близо до българските жители и присъединяване на България допълнително интеграционни процеси.

Захариева напомни, че страната ни се е включила към непрекъснатото структурирано съдействие в региона на защитата .

От 2011 година има резолюция на Екологичен потенциал, че България и Румъния извършват техническите критерии в Шенген. Шенген не работи в цялостния си тип, в този момент е в процедура по изменение, това е част от пакета нови ограничения. Нашата позиция е, че сме изпълнили критериите си .

 Тръмп призна Йерусалим за столица на Израел Обновена
Тръмп призна Йерусалим за столица на Израел

В Газа палят американски флагове

На въпрос за позицията на страната ни за признаването на Йерусалим за столица на Израел, Захариева разгласи, че българската позиция беше изразена незабавно след изявлението на Туск. Тя съответствува с позицията на Европейски Съюз. Статутът на Йерусалим би трябвало да се взема решение в договаряния сред Израел и Палестина. Няма да помогне едностранно решение, безапелационна е Захариева.

Надяваме се да няма принуждение. Нашата позиция е ясна още от началото. Това би трябвало да става в кротичък разговор, удостовери още един път външният министър.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР