Дебатът кой да е националният празник върви от доста време.

...
Дебатът кой да е националният празник върви от доста време.
Коментари Харесай

Атанас Славов: С 24 май вкарваме националната доктрина в Конституцията

Дебатът какъв да е националният празник върви от много време. Отвъд този спор, за всички нас 24 май е най-органичният, най-българският празник. То не е единствено наше, от позиция на това, че светите братя и техните възпитаници са дали своя принос в европейската културна и духовна история. Да мислим нашата национална еднаквост през призмата на най-светлите страници от нашата история, е доста значимо и положително във времето, в което живеем. Този коментар направи пред министърът на правораздаването Атанас Славов, откакто от ПП-ДБ показаха предложенията си за промени в Конституцията. 

" Част от публичния контракт са полезностите, към които е образувана българската нация. Те са доста значими и би трябвало да бъдат зачетени на конституционно равнище. Вкарваме, по този начин да се каже, националната теория на страната като част от Конституцията. В Конституцията ще забележим на първо място универсални полезности, само че с изключение на тях, имаме и нещо характерно наше ", съобщи той.

" Признаваме на конституционно равнище нещо, което всички ние като жители и българи знаем още от първите години на нашето социализиране. Важно е тези полезности да бъдат изведени на конституционно равнище ", уточни още Славов.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР