Дебатът и различията не са нещо страшно – те са

...
Дебатът и различията не са нещо страшно – те са
Коментари Харесай

Премянов: Ако прекият вот е успешен, БСП ще бъде най-силната партия в България

Дебатът и разликите не са нещо ужасно – те са потребни и събитие в живота на всяка политическа групировка. Лошото е, когато претекстовете за тази полемика са разнообразни. Приемам полемика, която се води върху това – политика, политически решения и други възможности. Когато става дума за „ ти си неприятен, ти си неприятна “, „ стани, аз да седна “ – това е комичен и афектиран за една партия разговор. Това сподели Красимир Премянов, ръководител на Съюза на тракийските сдружения, пред БСТВ

Според него са смешни са изказванията, че Българска социалистическа партия не е готова да организира директен избор. По думите на Премянов е обидно да се твърди, че българският народ е подготвен за електронно гласоподаване, за директен избор на президент, а социалистите да не са подготвени да избират директно своя водач и това демонстрира пренебрежение и съмнение към тях.

„ За да си подготвен да си ръководител на партия като Българска социалистическа партия, това значи, че имаш чисто минало, чист тил, градивни визии и подготвеност да ръководиш. Нека да има 20 такива претендента! Не разбирам за какво някои социалисти се опасяват от директния избор. Те ще стават ръководители на клика или на огромна партия като Българска социалистическа партия? Ако желаят да управляват огромната партия, дано минат през ценза на членовете на партията. Трябва да се знае – членът на партията управлява партията. Ако този механизъм на директен избор е сполучлив, Българска социалистическа партия ще бъде най-влиятелната и най-силната партия в България “, сподели още той.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР