ДЕ МОЙН, Айова (AP) — Ужилен от плащането на милиарди

...
ДЕ МОЙН, Айова (AP) — Ужилен от плащането на милиарди
Коментари Харесай

Производителят на Weedkiller търси помощ от законодателите, за да потуши твърденията, че не е успял да предупреди за рак

ДЕ МОЙН, Айова (AP) — Ужилен от заплащането на милиарди долари за съглашения и тествания, химическият колос Bayer лобира пред законодателите в три щата за приемане на законопроекти, които му обезпечават юридически щит от правосъдни каузи, които настояват, че известният му разрушител на бурени Roundup предизвиква рак.

Почти идентични законопроекти, въведени в Айова, Мисури и Айдахо тази година – с текст, възложен от Bayer – биха защитили пестицидните компании от настояват, че не са съумели да предупредят, че техният артикул предизвиква рак, в случай че етикетите им другояче са в сходство с наредбите на Агенцията за запазване на околната среда на Съединени американски щати.

Но правни специалисти предизвестяват, че законодателството може да има по-широки последствия — обхващащи всевъзможни искове за отговорност за продукта или, в тази ситуация на Айова, даване на имунитет против правосъдни каузи от всевъзможен тип. Критиците споделят, че може да се популяризира в цялата страна.

„ Просто не е положително държавното управление да даде на ко...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР