De mortuis nihil nisi bonum е латинска фраза, която се

...
De mortuis nihil nisi bonum е латинска фраза, която се
Коментари Харесай

10 известни личности, които са били ужасни хора

De mortuis nihil nisi bonum е латинска фраза, която се превежда като „ За мъртвите, или положително, или нищо “. По-често пък споделяме „ не приказва неприятно за мъртвите “. Идеята е, че не трябва да петним името на човек, който към този момент няма по какъв начин да се отбрани. Понякога обаче в историята има случаи, където просто няма по какъв начин да мълчим.

1. Алфред Хичкок

Хичкок е останал в историята като един от най-великите кино режисьори. Само че постоянно се премълчава за абсолютния пъкъл, в който са работели всички към него. Безброй артисти са признали, че работата с Хичкок е била дословен тормоз, а Типи Хедрън даже афишира, че е била измъчвана полово.

2. Махатма Ганди

Ганди е описван като антиколониалист, набожен мъдрец, прагматик и радикал, постигащ задачите си посредством ненасилие. Проучвайки по-обстойно живота му обаче, разнообразни историци стартират да откриват някои притеснителни неща. Оказва се, че Ганди постоянно си е разрешавал да разисква и написа расистки неща. За него африканците били диваци, танцуващи край огъня, а когато през 1905г плъзва чума, той написа, че казусът няма да бъде решен, до момента в който индийци и африканци биват третирани дружно в лечебните заведения. Южноафриканците постоянно са го упреквали, че работи с английското колониално държавно управление, с цел да насажда расова сегрегация. За него всички с малко по-тъмна кожа от неговата са били по-ниши хора.

3. Чарлз Дикенс

Писателят се е опитал да вкара брачната половинка си, майката на децата му, в лудница, с цел да може да избяга с 18-годишна актриса. Наскоро открити писма разкриват, че Дикенс се е опитал да провежда схемата, с цел да се отърве от нещастния си брак, само че нещата са пропаднали, откакто лекарите не са разкрили никакви признаци за психологично заболяване у Катрин.

4. Уинстън Чърчил

Дълго време британците споделяха, че Бенгалският апетит 1943г е породен от неприятното време и дефицита на храна, просто неприятно стичане на условия. Само че през днешния ден множеството специалисти са съгласни, че гладът, умъртвил към 3 милиона индийци, е изкуствено основан от държавното управление. Чърчил е виновен с нехайството си и безспорната индиферентност за Индия. Той е пращал скрито хранителни колета до Англия и други европейски страни, лишавайки Бенгалия от достъпа до храна.

5. Чарли Чаплин

Да, той също. Трудно е за поверие нали? Само че Чаплин е бил нещо като полов фанатик. Той се среща с Лита Грей, когато тя е едвам на 8 години, а на 16 тя към този момент е бременна от него. Тогава той е на 35 и едвам отървава пандиза, като се дами скрито за Лита в Мексико през 1924г. Три години по-късно младата жена подава документи за бракоразвод, в които разкрива, че Чаплин и е отправял „ отвратителни, деградивни и обидни “ полови предложения и я е принуждавал да правят противозаконни полови дейности, в това число тройка. По личните му думи, Чаплин е правил секс с повече от 2000 дами през живота си.

6. Алберт Айнщайн

Неприятен вид. Гениален, само че саможивец в живота. Айнщайн години наред отхвърля да се ожени за дългогодишната си спътница в живота, даже откакто тя забременява. Детето пък желае да даде за осиновяване, само че не са открити документи за това.

След години той работи по изследванията си дружно със брачната половинка си Милева Марич. Хората са ги виждали неведнъж да работят. Шегували са се за това на празненства. Той гордо е обявявал пред всеки, че тя прави изчисленията му. Само че върху работата му постоянно е само неговото име и той обира всички лаври, а Марич остава в забвение. Част от съглашението им е, че парите от Нобеловата премия ще даде нея, само че Айнщайн се пробва да се отметне и от това.

Марич отглежда две деца – едното с шизофрения – грижи се за къщата и преподава, с цел да печели малко спомагателни пари. Когато Айнщайн стартира да става по-известен обаче, той стартира спекулация с първата си братовчедка.

Мести се в друга страна, с цел да бъде с нея, развежда се и небрежно се дами за по-младата жена. Тя обаче получава доста характерни инструкции – би трябвало да напуща стаята на момента, когато й бъде казано, да не чака и да не желае никакви признаци на обвързаност, с изключение на когато това не е за пред света.

7. Елвис Пресли

22-годишният Елвис е пътувал на турнетата си с група от три 14-годишни девойки, с които постоянно играели на пердах с възглавници, гъделичкали се, целували и гушкали.

Като 19-годишен пък Елвис изневерява на 15-годишната си другарка Дикси Лок. Двамата са дружно от 1953 до 1955г. Кралят на рокендрола очевидно си е падал по млади девойки, измежду които и Присила. Двамата се срещат в Германия, до момента в който той служи в армията, а тя е едвам на 14.

През първата им нощ дружно Елвис се люби с нея по всеки вероятен метод, само че без навлизане, тъй като девствеността на Присила за него е нещо, което необичайно и обезверено се пробва да резервира.

Когато през 1972г Присила признава на Елвис, че му е изневерила и към този момент не го обича, той я сграбчва и изнасилва, след което споделя „ по този начин един същински мъж прави обич с жена си “.

8. Майка Тереза

Да… по-скоро нещо като лидер на фетиш. Хора, които са били под грижите на Майка Тереза през годините са признали, че в домовете са били душевен и физически измъчвани и атмосферата там доста е приличала на фетиш.

Майка Тереза е издигнала до култ страданието пред облекчението. В сиропиталищата децата са връзвани за леглата, а пациентите в приютите са получавали само аспирин за болката. Майка Тереза се е придържала толкоз доста към икономията и простотата в работата си, че е разрешавала многократното потребление на игли за спринцовки и е толерирала примитивни условния, при които пациентите е трябвало да вървят до тоалетна пред останалите.

Освен това се е сближавала с диктатори, приемала е мръсните им пари, събирала е милиони от дарения, които в никакъв случай не са отивали в домовете за бедните (на процедура цялостни с плъхове дупки, в които хората измирали като пилци).

9. Оливър Кромуел

Най-мразеният човек от Ирландците – Оливър Кромуел. Човекът, който оказва помощ да бъде свален крал Чарлз I, след което потегля да завзема Ирландия по най-бруталния метод, за което ирландците и до сегашен го държат виновен като военнопрестъпник. При клането в Дрогеда за убити стотици хиляди, доста от които цивилни. Когато ирландски бойци се пробват да се скрият в една черква, всички са изгорени живи вътре. След като Кромуел поема по други задания, армията му стяга хватката си над страната, опустошава градове и принуждава католиците да изоставен земята си. Дългият, кървясъл развой на етническо пречистване по време на колонизацията на Ирландия води до гибелта на толкоз огромна част от популацията, че някои даже употребяват думата „ геноцид “.

10. Томас Едисън

За връзките сред Едисън и Никола Тесла е писано пъклен доста и то в никакъв случай в интерес на първия. Макар да не стигаме до там да назовем Едисън лъжец, можем да твърдим обаче, че не е бил по никакъв начин прелестен човек. Най-малкото той патентова изобретенията на Тесла като свои и даже си приписва доста други заслуги, като изобретяването на филмовата камера да вземем за пример. На процедура е бил индивида с парите, за който са работели доста надарени, само че небогати хора, които не са можели да защитят концепциите и изобретенията си.

Източник: iskamdaznam.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР