Аякс срещу Фейенорд беше прекратен след хвърляне на факли по терена на Йохан Кройф Арена.

...
De Klassieker е спрян за постоянно след многократни фойерверки на
Коментари Харесай

„De Klassieker е спрян за постоянно след многократни фойерверки на терена“, се казва в изявление на Eredivisie.

Знак на големия екран на терена напомни на феновете на Аякс, че „паленето на фойерверки е забранено“, но съобщението беше игнорирано от част от привържениците.

Аякс каза в изявление: „Малко преди полувремето , на терена бяха хвърлени фойерверки, след което реферът Сердар Гозубуюк временно прекъсна мача.

„В 56-ата минута се случи нов инцидент с фойерверки. Съдията официално прекрати мача, след като се консултира с местните власти."

Кадри в социалните медии показват фенове, които ритат във въртящи се врати и полицаи на кон, които се нахвърлят срещу фенове.

Ротердам: Двама души са простреляни и още един е ранен по време на летния карнавал, казва полицията

Директорът по общите въпроси на Аякс Ян ван Халст каза: „В момента нямаме яснота как това мачът ще бъде обработен. Особено сме разочаровани, че този мач се разви по този начин. Това е много трудно за цялата организация.

„Това е един от най-важните мачове в холандския футбол и той беше спрян. Това е изключително тъжно.

„Опитваме се да успеем всички наши гости, които бяха тук днес, да могат безопасно да напуснат стадиона. Това е лош старт на сезона. Разбираме разочарованието. Но за да го изразим чрез това поведение, ние не го одобряваме."

Пасивът от три гола натрупва повече натиск върху треньора на Аякс Морис Стейн, който е в първия си сезон в клуба, след като замени Джон Хейтинга.

Аякс спечели един мач, направи две равенства и загуби един преди мача в неделя.

Сантяго Хименес отбеляза два гола за защитаващия титлата си в Ередивизи Фейенорд, преди Игор Пайшао да направи 3-0 през първото полувреме.

p>

Мачът беше окончателно прекратен в 55-ата минута, когато отново бяха хвърлени фойерверки.

Не беше ясно кога ще се играе остатъкът от играта.

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР