ДДС за заведенията да остане на вече приетите по-ниски ставки

...
ДДС за заведенията да остане на вече приетите по-ниски ставки
Коментари Харесай

ДДС за заведенията да остане на вече приетите по-ниски ставки, искат от бизнеса

ДДС за заведенията да остане на към този момент признатите по-ниски ставки и след приключване на календарната година, а даже мярката да стане непрекъсната желае бизнесът от политиците, оповестиха от Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация.

В момента Данък добавена стойност за кетъринг и хотелско настаняване в Европейски Съюз е понижено до ставки от порядъка на 4-5 на 100, показват от Асоциацията.

Намалението на Данък добавена стойност за заведенията за хранене е мярка не за понижаване на цените в заведенията за крайните клиенти, а за стабилизиране на бранша и по-лесно понасяне на загубите, нанесени от поредицата от рецесии, уточни зам.-председателят на БХРА Атанас Димитров.

Мярката е от извънредно значение за бранша, защото последствията от пандемията не могат да изчезнат с магическа пръчка, още повече, че проблемите в допълнение се задълбочават от военните дейности в Украйна, уточни ръководителят на БХРА Георги Щерев. Той акцентира, че туристическият сезон е извънредно сложен, а браншът регистрира спад макар оптимистичните резултати, които се чакаха преди започване на войната в Украйна.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР