ДДС-то трябва да се запази 9%. В 24 от 27

...
ДДС-то трябва да се запази 9%. В 24 от 27
Коментари Харесай

Павлин Петров: Заведенията няма да са конкурентноспособни, ако се върне 20% ДДС

„ ДДС-то би трябвало да се резервира 9%. В 24 от 27 добре развити европейски страни ДДС-то е 9%. По този метод те подтикват своя туризъм. Ако се върне на 20%, ние няма да сме конкурентоспособни “.

Това съобщи Павлин Петров от Българската асоциация на заведенията /БАЗД/ пред „ Bulgaria ON AIR “. По този метод той разяснява готвеното от държавното управление връщане на предходната ставка .

Петров посочи, че туристическият сезон в България е къс, а войната край Черно море също се отразява отрицателно в последните две години. Той прикани за среща с финансовия министър Асен Василев, на която от БАЗД ще покажат подготвени планове , с цел да аргументират позицията си.

По думите му патентният налог за заведенията е добър вид и добави, че са нужни дълбоки разбори за това по кое време и къде да се приложи . Той разяснява и тематиката с касовите бележки, която бе повдигната на няколко пъти от държавното управление:

„ Не мисля, че в България има проблем с касовите бележки. На мен на всички места ми дават такава “.

Междувременно концепцията да се заплащат заплатите по банков път той дефинира като „ екзотично предложение “, защото в бранша работят доста чиновници от трети страни, които нямат опция да си открият сметка в България. Освен това в дребните обитаеми места на процедура липсват банкомати, което ще затрудни служащите да получават своите хонорари

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР