ДБ са на консултации при президента днес. Срещата е в

...
ДБ са на консултации при президента днес. Срещата е в
Коментари Харесай

ДБ са на консултации при президента днес

ДБ са на съвещания при президента през днешния ден. Срещата е в продължение на диалозите с парламентарно показаните политически сили.

Президентът Румен Радев продължава с консултациите с парламентарно показаните партии като ще организира в понеделник среща с представители на парламентарната група на " Демократична България ".

Срещата е в продължение на диалозите с парламентарно показаните политически сили в 48-ото Народно заседание според член 99, алинея 1 от Конституцията.

Досега президентът организира съвещания с първата по бройка парламентарна група, тази на ГЕРБ-СДС. Проведени бяха и диалози с " Продължаваме промяната ", както и с ПГ на Движение за права и свободи. Разговор имаше и с групата на " Възраждане " и с ПГ на Българска социалистическа партия за България, напомня БГНЕС.

Радев даде поръчка от дълго време, че ще организира процедурата до край и ще даде задоволително време на партиите, до момента в който не изчерпат всички вероятни разновидности в търсене на консенсус за съставяне на държавно управление. След привършване на кръга съвещания той ще пристъпи и към връчване на първи изследователски мандат.

След Демократична България остават консултациите единствено с партията на някогашния длъжностен министър председател Стефан Янев - " Български напредък ".

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР