ДБ не участваха по никакъв начин в разговорите с ГЕРБ-СДС.

...
ДБ не участваха по никакъв начин в разговорите с ГЕРБ-СДС.
Коментари Харесай

Шкварек: ДБ знаят в каква губеща ситуация се намират като коалиция

ДБ не участваха по никакъв метод в диалозите с ГЕРБ-СДС. Гледаха и мълчаха, разяснява политическият анализатор
Бившият народен представител Методи Андреев и политическият анализатор Кристиян Шкварек разясниха пред Нова телевизия първите диалози на ГЕРБ и ПП-ДБ за опциите да се сформира кабинет.

„ Аз персонално не чух нищо от тази среща, тъй като не я гледах. Имам някаква визия по какъв начин протичат тези срещи, изключително когато единият от договарящите е Бойко Борисов. Той има едно и също държание – трансформира срещите в някаква другарска колекция. Фамилиарничи. Мъчи се да излезе като индивида, който дава типа на нещата, той ги дефинира. Доколкото разбрах през вчерашния ден е направил сходни опити. Дори е изискал той да оцени претендентите на ПП-ДБ за министри. Бих посъветвал Асен Василев да не му разрешава да фамилиарничи “, съобщи някогашният народен представител Методи Андреев пред Нова телевизия.

„ За разлика от моя събеседник аз гледах лидерската среща и то много деликатно, в това число детайлите. Това не беше среща с Политическа партия и Демократична България. Това беше среща с Политическа партия. Демократична България не участваха по никакъв метод в диалозите. Те седяха там и бяха на масата. Гледаха и мълчаха. Поради причина, че Демократична България са по-дълго в политиката и са по-мъдри в политическо отношение. Те знаят в каква тежка обстановка се намират като коалиция. Те са в губеща обстановка, каквото и да създадат. И това го осъзнават единствено те. Защото би трябвало да избират сега сред ядрото и периферията си.  Ядрото им е към този момент единствено в отрицателен дневен ред - не на всичко “, акцентира политическият анализатор Кристиян Шкварек.

„ Ако те сега създадат кабинет с ГЕРБ могат да удовлетворят единствено периферията си. При нови избори пък удовлетворяват ядрото, само че губят периферията. При ГЕРБ този избор не съществува, там няма такова разделяне “, разяснява той.

„ Няма по какъв начин в тази обстановка да не се сътвори някакво държавно управление. Трябва да има държавно управление. Борисов има доста повече благоприятни условия от ПП-ДБ “, добави Методи Андреев.

„ Трябва да е експертен и програмен кабинет. Но би трябвало да се разбере какво се върти в главата на Борисов като правосъдна промяна “, сподели още той. Според Андреев ГЕРБ би трябвало да създадат лустрация против корупцията в личната си партия.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР