ДБ има най-големия шанс да направи кабинет, ако иска да

...
ДБ има най-големия шанс да направи кабинет, ако иска да
Коментари Харесай

Коя партия има най-голям шанс за работещо правителство

„ Демократична България има най-големия късмет да направи кабинет, в случай че желае да го осъществя. В залата ще го поддържат Политическа партия и ГЕРБ. Ако Политическа партия се въздържи да има свои министри и ГЕРБ направи същото, единствено Демократична България има тази опция ”. Това съобщи политологът Стойчо Стоев.

Той бе безапелационен, че единствено Демократична България може да направи това – нито Българска социалистическа партия, нито Движение за права и свободи, нито БВ. „ За „ Възраждане ” – никой не приказва за тях ”. Партия „ Български напредък ” се възприема като партия на далаверата – дребна партия, влезнала в политиката, зад ген. Стефан Янев са някогашни партийци с доста заменени партии ”, изясни политологът.

„ В тази обстановка не ни би трябвало лице, което да сплоти необединими неща ”, разказа картината в българския политически живот той.

Ясно е, че Демократична България са единствено в София, те ще желаят да вземат София от ГЕРБ, сподели Стойчев във връзка идните локални избори през 2023 година

Според него образуването на власт стана толкоз особено за всеобщата публика, че размени редица реалити. „ Реалитито в Народното събрание е без пари – самостоятелно не плащаме, групово плащаме висока цена. За да има държавно управление на малцинството, би трябвало да се образува едно болшинство, което да води. С тематичните болшинства е невъзможна идея ”, изясни политологът Стойчо Стойчев.

Относно идното гледане на бюджета за 2023 година политологът е безапелационен, че с цел да мине подобен бюджет, препоръчан от държавно управление на малцинството, би трябвало да има болшинство, което да го одобри, изясни той в ефира на Нова Нюз.

„ Контактната група, излъчена от ГЕРБ – Соломон Паси и Росен Плевнелиев, са така наречен „ сватове проводени, тъй като родата не се понася с другата рода. Това се случва с хабер, проводен преди тях, с цел да не ги засрамят нещо. Единият си мислел, че ще върви като жених, пък се оказало, че ще е кум ”, разказа хумористично политическата обстановка Стойчев.

Малка е вероятността да се осъществя държавно управление с първия мандат, тъй като значи партиите от Политическа партия да си признаят, че смяната е минала. Ако първият не успее да направи нещо, и вторият няма да успее. Всички гледат към третия мандат за сформиране на кабинет, добави политологът Стойчо Стойчев.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР