ДБ бяха ключът към решаване на политическата криза, но те

...
ДБ бяха ключът към решаване на политическата криза, но те
Коментари Харесай

Тома Биков: Политическа система е в период на трансформация, трябва да бъде завършена тази година


„ Демократична България бяха ключът към решение на политическата рецесия, само че те не се възползваха от нито една опция да бъдат основен състезател “, сподели депутатът

ГЕРБ се трансформира непрекъснато, даже и като личен състав, съобщи пред БНР депутатът от ГЕРБ Тома Биков.

„ Може би сме партията, която си е признала най-вече неточности и то до момента в който е управлявала. Ако се върнете, ще видите какъв брой министерски оставки има. Всяка от тях е признание на неточност пред обществото и пред нашите гласоподаватели. Нямаме да признаваме нищо пред Политическа партия и Демократична България “, уточни още той.

В момента те са в позиция да признават свои неточности, а не го вършат . Ако са честен стожер на обществото, би трябвало да се отнасят по този начин и към себе си. Това, че са заобикаляли закона, когато са приемали дарения, не ги води към самопризнания. Личи, че това е корпоративно финансиране “, сподели той във връзка с Nexo.

Биков уточни, че от 2-3 години българската политическа система се намира в интервал на промяна, която следва да бъде приключена в  рамките на тази година.

„ Едно прекосяване на двублоков модел с един  ляво-либерален център и един дясно-консервативен център. От тях се структурират разнообразни болшинства. Това лишава сериозна социална сила. Двете обединения, изразяващи тези трендове, са ГЕРБ и Политическа партия. Като една от опциите да бъде ясно обрисуван този разлом е коалирането на Демократична България с Политическа партия “, счита Биков.

„ Ще ми бъде забавно по какъв начин ще се случи трансформацията в Демократична България във връзка с бюджетната политика, в случай че тръгнат да се коалират с Политическа партия. Те демонстрираха диаметрално противоположни цели и планове във връзка с бюджета.  Очевидно по-големият съдружен сътрудник ще наложи своите визии “, предвижда политикът.

В тази нова обстановка Българска социалистическа партия играе ролята на вторичен фактор, Движение за права и свободи занапред ще би трябвало да се нарежда, изясни още Биков. 

Той сложи слаба оценка на работата, свършена от Министерството на културата във връзка с Плана за възобновяване.

„ Абсолютен неуспех. Там е направено едно огромно нищо “, безапелационен е Тома Биков.

Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР