Дайте по-големи заплати, за да не бягат българите, отправи общ

...
Дайте по-големи заплати, за да не бягат българите, отправи общ
Коментари Харесай

Борисов призова бизнеса: Давайте по-големи заплати!

Дайте по-големи заплати, с цел да не бягат българите, насочи общ апел към бизнеса в България Бойко Борисов  на полемиката „ Бизнесът и държавното управление в един тим ”, проведена от Българския конгрес на бизнес водачите в България. Облекчаваме изискванията за наемане на работна ръка от трети страни като Украйна, Беларус, Молдова, а " нашите хора отиват да работят във Франция и Италия. Не може ли по този начин да си създадем заплатите, че българите да останат тук?! ", съобщи министър председателят и още веднъж подкани бизнеса: " Имате всички условия за това, растежът гони 4%, надделяхме над контрабандата, вложенията порастват. "

Преди 2 година контрабандата на цигари беше 34%, компаниите желаеха да напущат България, показа Борисов. Сега " по техни данни, не по наши, тя е под 7%, даже върви към 6%. Смятайте вие какъв брой милиарди са отивали на година не в сив, а напряко в черен бранш, акцентира той.

Цигарите са най-бързо превъртащата се стока, " какви старания ми костваше да събера данъчни, полиция, ДАНС, ГДБОП,  прокуратурата да си обменят данните масивите с информация за цигарите...но, по този метод пристигна и резултатът ". изясни Борисов. Сега вършим същото с алкохола, с горивата, изясни министър председателят. " Така че, мисля, че в борбата с контрабандата надделяхме. Обаче за два месеца служебно държавно управление и приходите паднаха с 200 милиона лв. ", добави Борисов. Има доста неща, които като приключат, престават да бъдат забавни, без да се прави оценка какъв голям труд е положен, само че ние сме образец за останалите страни, заключи той. Към ретроспекцията на триумфите на ръководените от него държавни управления той добави и усвояването на еврофондовете. " Когато се заехме с еврофондовете, усвояването беше 0,48 %. Сега сме  7-ми и 20 страни в Европейски Съюз са след нас. ", означи министър председателят.

" Радвам се на вложенията, които се вършат в този момент, тъй като те са в фабрики. Преди имаше директни вложения, които директно се закачаха на електромерите на хората и страната ги дотираше. Това не са вложения, тъй като ние предходната година платихме 1.2 милиарда лв. субсидии за тях ", сподели още той. Сега увиваме с фолио оборудването, пристигнало на площадката в Белене, добави Борисов.
 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР