Дайте ми възможност да се предпазя от основания в този

...
Дайте ми възможност да се предпазя от основания в този
Коментари Харесай

Кирилов се пази да се обяснява за шефа на затворите

Дайте ми опция да се предпазя от учредения в този интервал. Заповедта не е връчена поради болничен. Това съобщи правосъдният министър Данаил Кирилов във връзка решението му да уволни шефа на пандизите у нас Васил Миладинов.

По думите му евентуално Миладинов се е разболял откакто е станало ясно, че ще му бъде връчена заповедта за уволняване.

Имам правната опция да апелирам този болничен лист, само че няма да го направя, разясни Кирилов.

Той изясни, че е издал заповед за заменяне и чака мнението и на основния комисар. Правосъдният министър е безапелационен, че има потребност от подсилване на ръководството в този интервал.

Кирилов означи, че аргументите за уволнението на шефа на пандизите са доста.

В системата има множеството проблеми - с храненето, с достъпа до телефонни услуги, с продажните цени в лафките в пандизите и други, добави той.

По отношение на разпределението на каузи на Търговската гилдия на Върховния касационен съд (ВКС) правосъдният министър още веднъж акцентира, че няма система, която не може да бъде манипулирана.

Данаил Кирилов обаче не пожела да отговори на въпроса дали има подозрение за систематизиране на съответни каузи към съответни съдии.

За инспекциите, които КНПКОНПИ направи за жилищата на властта, той акцентира, че неговото надълбоко разбиране е, че този орган работи и посредством него се връща доверието на хората в системата.

Колкото и да беше скандална борбата " Апартамент гейт ", тя е част от възобновяване на довеиеро към системата, уверен е Кирилов.

По мотив следствието на Тримата огромни и това дали може зависещ да ревизира по-висшестоящ от него, той разясни, че съгласно законодателството няма кой различен да го направи.

На въпрос дали те не могат да бъдат разследвани от самостоятелен следовател, Кирилов посочи, че все още Конституцията не го разрешава.

По думите му обаче е изпратено питане до Конституционния съд дали може да бъде направено изключение и инспекциите да се създадат от самостоятелен индивид. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР