Даймлер (Daimler) инвестира близо 2 млрд. долара в разширяване на

...
Даймлер (Daimler) инвестира близо 2 млрд. долара в разширяване на
Коментари Харесай

Даймлер инвестира 2 млрд. долара в разширяване на производството в Китай

Даймлер (Daimler) влага близо 2 милиарда $ в разширение на производството си в Китай единствено два дни, откакто бе обявено, че китайският авто колос Джийли (Geely) става най-големият акционер на немския тръст, съобщи ДПА.

Даймлер ще влага 1,9 милиарда д. в разширение на производството на марката си Мерцедес-Бенц (Mercedes-Benz) с китайския му сътрудници БАИК (BAIK), съгласно документи до регулаторните органи, подадена през днешния ден в Хонконг.

Няколко модела Мерцедес, в това число електрически, ще бъдат създавани в Китай от взаимно сдружение на двете компании.

В петък (23 февруари) бе обявено, че през последните седмици Джийли е купила към 9,7 % от акциите на Даймлер, утвърждавайки се бързо като най-големия акционер на компанията.

Придобиването бе несъмнено като най-голямата инвестиция във водещ автомобилостроител от китайска компания.

Ли Шуфу, ръководителят на Джийли, съобщи през вчерашния ден, че е "особено мощно поласкан да съпровожда Даймлер по пътя му към позицията водещ международен производител в електрическата подвижност ".

Традиционните автомобилостроители поставят старания да не изостават от напредъка в електрическите автомобили, каквито създава Тесла (Tesla), и самоуправляващите се коли, по каквито работят подразделението на Google Уеймо (Waymo) и други.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР