Даян Кийтън е актриса и режисьор, родена на 5 януари

...
Даян Кийтън е актриса и режисьор, родена на 5 януари
Коментари Харесай

Даян Кийтън на 77 и 7 факта, които не знаете за нея

Даян Кийтън е актриса и режисьор, родена на 5 януари 1946 година, която е в развлекателната промишленост повече от 6 десетилетия. С над 75 участия, Кийтън е най-известна с функциите си във филми като " Annie Hall ", " The Godfather " и " Something’s Gotta Give ". В чест на 77-ия й рожден ден взехме решение да разкрием някои забавни обстоятелства, които научихме за персоналния й живот и кариера.



Кийтън е била диагностицирана с базално-клетъчен карцином на 21-годишна възраст и неотдавнавторият й лоскоклетъчен рак беше отхвърлен от региона към лявото й ухо. За страдание ракът на кожата се среща в нейното семейство и нейните вуйна, татко и брат също са го имали. Ето за какво тя в никакъв случай не излиза без слънцезащитен крем в джоба си, който нанася всекидневно. За отбрана на лицето от слънцето й оказват помощ и шапките, които са част от неповторимия й жанр.

„ През 20-те си години не обръщах доста внимание “, разкри Кийтън по отношение на грижата за кожата си. „ Не проучвах и не ме интересуваше, а това беше неуместно, тъй като ме преследваше през целия ми по-нататъшен живот, даже неотдавна. Не предприемах ограничения за слънцето преди 40-те си години.



Даян трансформира името си на Кийтън (моминското име на майка си), откакто схваща, че към този момент има актриса, записана под името Даян Хол, когато се причислява към " Actors’ Equity Association ".

Ето за какво филмът, който ненапълно се основава на същинския романс сред Уди Алън и Даян Кийтън, се споделя Ани Хол. Ани е бил нейният прякор, когато е била по-млада, а Хол е същинската й фамилия.



Хората с астма могат да водят пълностоен, щастлив живот в днешно време, само че през 50-те години на предишния век, когато опциите за лекуване са били лимитирани, е било малко по-трудно да се оправи със положението. Даян към момента си спомня по какъв начин е претърпяла животозастрашаващ припадък на тежка кашлица, когато е била в 4-ти клас, и по какъв начин татко й е трябвало да я държи с главата надолу, с цел да може да си поеме мирис.

„ Мислех, че загивам. Не можех да вдишвам. Астмата беше задоволително неприятна, само че тази кашлица беше доста по-лоша “, написа тя. „ Когато баща ме обърна с главата надолу, дъхът ми се върна съвсем незабавно. Беше като знамение. Мама беше обезпокоена, тя не ме пускаше на учебно заведение 2 месеца “, разкри Кийтън.

Даян се трансформира в фешън икона, откакто изигра ролята на облечената в мъжки облекла Ани Хол в едноименния филм от 1977 година Тя въплътява това, което би трябвало да носи една съвременна жена в Ню Йорк, и от този момент Кийтън е създала безконечен, неповторим жанр, изпълнен с дизайнерски облекла, поли и рокли, необятни колани, пластове, шапки, панталони с необятни крачоли и неутрални тонове.

В прочут смисъл отличителният външен тип на Кийтън съставлява независимост. Понякога я назовават „ приказната кръстница на безстрашния жанр “, защото работи със смели изяви, които са стимулирани единствено от нейните персонални желания и нямат нищо общо с това, което другите хора могат да си помислят.



Майчинският инстинкт на Даян се демонстрира по-късно в живота ѝ. През 1996 година, на 50 години, тя осиновява щерка си Декстър, а 5 години по-късно, през 2001 година, осиновява сина си Дюк. В изявление тя споделя, че майчинството е най-смиряващото прекарване, което е имала, и то я е направило по-добър човек.

Въпреки че е била щастлива сама, когато осиновява децата си, тя разкрива, че би било по-добре, в случай че е имало някой до нея. „ Като родител давам всичко, което мога, само че мисля, че в най-хубавия вероятен сюжет би трябвало да имаш мъж “, споделя Кийтън.



Въпреки че до момента Даян не си е правила пластични интервенции, тя не е изключила опцията да го направи в бъдеще, тъй като в предишното е споделила, че в никакъв случай няма да направи доста неща, като да вземем за пример да отиде на психиатър, само че го прави по този начин или другояче и се радва, че е подхванала тази стъпка.

Все още обаче не си пада по пластичните интервенции. „ Чувството ми е, че всеки има ръце и ръцете му постоянно са към лицето му, тъй че в случай че ръцете не съответстват с лицето, е малко необичайно. Моите ръце са ръцете на възрастта, на която съм. Преживели са доста и наподобяват по този начин! “ - разкрива тя.



Кийтън е вегетарианка към този момент 27 години. Тя не яде месо и даже е спряла да яде риба преди 7 години.

„ Не желая да хапвам нещо, което е животно. Това е полуда. Мисля, че се храня сносно. Искам да остана здрава, желая да остана дейна, желая да работя “, разкрива тя.

фотоси: Getty Images

Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР